JOŠ JEDAN TRIJUMF: Film ROMA odneo četiri CRITICS CHOICE nagrade
Kadar iz filma, Foto: Printscreen/youtube

priznanje

JOŠ JEDAN TRIJUMF: Film ROMA odneo četiri CRITICS CHOICE nagrade

Prošle godine je čak 17 od ukupno 19 filmskih nagrada dodeljenih na Critics’ Choice bilo potvrđeno i na dodeli Oskara

Objavljeno: 12:57h

Na sinoćnoj dodeli filmske i televizijske nagrade Critics’ Choice veliki pobednik bio je film “Roma” meksičkog reditelja Alfonsa Kuarona koji je odneo čak četiri nagrade. Film je slavio u kategorijama najboljeg filma i režije, te najbolje filmske fotografije i najboljeg stranog filma.

Za najboljeg glumca proglašen je Kristijan Bejl, za ulogu Dika Čejnija u filmu “Vice”, nakon što je prošle nedelje osvojio i Zlatni globus u kategoriji najboljeg glumca u komediji. Nagradu za najbolju glumicu podijelile su Glen Klouz, koja je takođe potvrdila Globus, te Lady Gaga za ulogu u “A Star Is Born”.

U kategoriji najboljeg sporednog glumca status favorita za osvajanje Oskara potvrdio je Maheršala Ali (“Green Book”), kao i Regina King kao najbolja sporedna glumica u “If Beale Street Could Talk”, filmu koji je nagrađen i za najbolji adaptirani scenario. Najbolji izvorni scenario je “First Reformed” Pola Šredera.

Superherojska avantura “Black Panther” slavila je u kategorijama najboljih kostima, vizuelnih efekata i scenografije, a za montažu i muziku nagrađen je “First Man” Dejmijena Šazela. U televizijskim kategorijama najviše razloga za slavlje imale su serije “The Americans” i “The Marvelous Mrs. Maisel” koje su osvojile po tri nagrade, uključujući i one glavne za najbolju dramsku, odnosno humorističku seriju.

BONUS VIDEO: SVAKA BUDALA ZNA DA NIJE ISTO NAPRAVITI FILM I RIJALITI ŠOU: Emir Kusturica objasnio kakav će Kustendorf biti UVEK! (KURIR TV)

(Espreso.co.rs / Ravnododna.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.