VIKEND POBEDNIK: Film THE UPSIDE zaradio više i od AKVAMENA
Brajan Krenston i Kevin Hart u glavnim ulogama, Foto: Profimedia

REKORDERI ZARADE

VIKEND POBEDNIK: Film THE UPSIDE zaradio više i od AKVAMENA

U prvoj nedelji prikazivanja film sa Brajanom Krenstonom i Kevinom Hartom u glavnim ulogama zaradio je 19.5 miliona dolara u severnoameričkim bioskopima

Objavljeno:

Ova "pobeda" na blagajnama stigla je tokom dana obeleženih kontraverzom oko voditelja na dodeli Oskara. Naime, Kevin Hart je bio primoran da odustane od ove role, nakon što su u medijima isplivali njegovi homofobični postovi na društvenim mrežama, koje je pisao nekoliko godina ranije.

"The Upside" je rimejk francuskog hita iz 2011. godine "Nedodirljivi", o milioneru paraplegičaru koji se sprijatelji sa bivšim robijašem, koga je unajmio da mu pomaže. Američka verzija se mučila da ugleda svetlost dana, budući da je prvobitni distributer filma trebalo da bude kompanija Harvija Vajnstina. Premda je premijera bila još 2017. na Toronto film festivalu, bioskopska distribucija je odložena zbog seks-skandala Harvija Vajnstina. Nakon što je kompanija STX and Lantern otkupla prava na film, stekli su se uslovi da ovo delo dopre do gledalaca.

Kritika nije bila naročito impresionirana saradnjom Krenstona i Harta, pa je film dostigao rejting od svega 40% na sajtu Rotten Tomatoes. Međutim, publika je bila nešto naklonjenija filmu.

Na drugom mestu se našao Akvamen sa 17 miliona dolara zarade prošlog vikenda, no ovaj film je ostvario fantastičan ukupan uspeh, sa preko milijardu dolara zarade širom sveta za mesec dana prikazivanja.

Na trećem mestu je "A Dog’s Way Home”, avanturistički film o psu koji je odvojen od svojih vlasnika, sa zaradom od 11 miliona dolara. To je veoma obećavajući start za film čiji je budžet bio svega 18 miliona dolara.

BONUS VIDEO: ZAVEJANI MEĆAVNIK ČEKA SVETSKE I DOMAĆE ZVEZDE FILMA: Emir Kusturica 12 godina rakijom i pogačom dočekuje goste! Kustendorf otvara priča o čoveku koji je rešio sve probleme siromašnih (KURIR TV)

(Espreso.co.rs / Variety.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.