BOEMSKA RAPSODIJA najlošije ocenjeni dobitnik Zlatnog globusa u poslednje 33 godine
Članovi grupe Queen sa glumačkom ekipom, Foto: Promo

NE SMETA IM

BOEMSKA RAPSODIJA najlošije ocenjeni dobitnik Zlatnog globusa u poslednje 33 godine

Najlošije rangirani dobitnik Zlatnog globusa za najbolji film još od romantične drame "Moja Afrika"

Objavljeno:

Biografski film o Frediju Merkjuriju je najlošije ocenjeni dobitnik nagrade Zlatni globus za najbolji film, još od 1986. godine, po sudu filmskih kritičara.

Film koji se bavi likom i delom preminulog pevača grupe Queen dobio je Zlatnog globusa u ponedeljak, dok je glumac Rami Malek proglašen za najboljeg glumca.

Međutim, "Boemska rapsodija" ima rejting od samo 62% na sajtu Rotten Tomatoes, što ga čini najlošije rangiranim dobitnikom Zlatnog globusa za najbolji film još od romantične drame "Moja Afrika" sa Meril Strip i Robertom Redfordom, koja ima rejting malo ispod 60%.

"Boemska rapsodija" je takođe među najlošije rangiranim pobednicima u kategoriji najboljeg filma, otkako je ova nagrada ustanovljena 1944. godine. Najgore je prošao "The Robe" iz 1953. sa Ričardom Bartonom, sa rejtingom od 33%.

Nakon što je objavljen trijumf na dodeli Zlatnih globusa, gitarista grupe Queen, Brajan Mej, branio je film od kritičara rečima da su negativne reakcije došle na osnovu trejlera, a ne filma u celosti. Mej je rekao magazinu Dedlajn: "Greška koju su kritičari napravili je to što su gledali trejler umesto čitavog filma. Bili su puni predrasuda. A kada su se izjasnili, bilo im je kasnije teško da povuku to što su rekli".

Jedna od kritika upućanih filmu bila je da se nije bavio Merkjurijevom biseksualnošću. Uprkos napadima, "Boemska rapsodija" je postao biografski muzički film sa najvećom zaradom svih vremena.

BONUS VIDEO: Emisija Kratki espreso - novogodišnji specijal (Premotavanje 2018. godine)

(Espreso.co.rs/NME)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.