FILM DINA DOBIJA NOVU EKRANIZACIJU: Švedski glumac Stelan Skarsgord u ulozi negativca Barona Harkonena
Stelan Skarsgord, Foto: Profimedia

kreće snimanje

FILM DINA DOBIJA NOVU EKRANIZACIJU: Švedski glumac Stelan Skarsgord u ulozi negativca Barona Harkonena

Legendarni naučno-fantastični roman Frenka Herberta ponovo na velikom platnu

Objavljeno:

Deni Vilnev će biti reditelj ovog ostvaranja, po scenariju koji je napisao sa Erikom Rotom i Džonom Spaitsom. Pored Skarsgorda, među potvrđenim glumcima su Timoti Šalame, Rebeka Ferguson i Dejv Bautista. Snimanje će započeti na proleće u Budimpešti i Jordanu.

Radnja "Dine" zasniva se na borbi za kontrolu nad peščanom planetom Arakis. Šalame glumi Pola Atreidisa,koji je primoran da pobegne u pustaru, gde će naposletku postati predvodnik nomadskih plemena.

Podsećamo, prethodnu verziju "Dine" iz 1984. snimio je danas kultni reditelj Dejvid Linč, sa Kajlom Meklahlanom u glavnoj ulozi. Film je doživeo fijasko kod kritike, a nije postigao ni zapažen komercijalni uspeh. Linč se kasnije distancirao od filma, te je naglašavao kako pod pritiskom producenata i finansijera nije mogao da zadrži kreativnu slobodu u radu. Ovaj reditelj je kasnije stekao legendarni zahvaljujući svojim filmovima s izraženom autorskom crtom, ali i seriji Tvin piks koju je snimao u dva navrata - početkom devedesetih i 2017. godine.

BONUS VIDEO: KUSTURICA OTKRIO GOSTE FESTIVALA: Met Dilon i Slavko Štimac stižu na Kustendorf (KURIR TV)

(Espreso.co.rs/Variety)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.