HOLIVUDSKI REKORDERI ZARADE: Film AKVAMEN počistio konkurenciju (VIDEO)
Scena iz filma Akvamen, Foto: Profimedia

planetarni hit

HOLIVUDSKI REKORDERI ZARADE: Film AKVAMEN počistio konkurenciju (VIDEO)

Superherojski film u kome glavnu ulogu tumači zvezda "Igre prestola" Džejson Momoa, zaradio je čak 72 miliona dolara u SAD tokom prva tri dana prikazivanja

Objavljeno:

Daleko iza Akvamena ostali su "Povratak Meri Popins" i Bamblbi". Novo viđenje Diznijevog klasika o najpoznatijoj dadilji zaradilo je 22.2 miliona dolara za poslednja tri dana prošle nedelje, odnosno 31 milion tokom prvih pet dana prikazivanja. To je jedno od slabijih otvaranja Diznijevih naslova ove godine, što se pripisuje činjenici da se radi o mjuziklu, koji tradicionalno prolaze malo lošije na blagajnama.

"Bamblbi", priča o poreklu Transformersa, našla se na trećem mestu sa zaradom od 20.9 miliona tokom 3.550 prikazivanja. I ovo je jedan od lošijih startova za filmove iz Transformers serijala, ali kritika je dobro ocenila film i očekuje se veći komercijalni uspeh u narednim nedeljama. Ovo je ujedno i prvi film iz franšize koji nije režirao Majkl Bej, premda je i dalje u ulozi producenta.

Na globalnom nivou, Akvamen je već zaradio fantastičnih 482 miliona dolara. Fanovi superherojskih filmova su mnogo bolje prihvatili ovaj naslov od prethodnih filmova zasnovanih na DC Comics stripovima.

Na četvrtom mestu našao se "Spajdermen: novi svet" koji je zaradio 16.3 miliona dolara vikend, dok je na petom mestu Klint Istvudova drama "Mula" sa 9 miliona.

BONUS VIDEO: Espreso intervju - Kralj Čačka

(Espreso.co.rs/Variety)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.