JUŽNI VETAR DUVAO SNAŽNO U JUŽNOJ KALIFORNIJI: Srpski  film dobio svoju svečanu projekciju PREKO!
"Južni vetar" duvao snažno u Južnoj Kaliforniji, Foto: Promo

SVAKA ČAST!

JUŽNI VETAR DUVAO SNAŽNO U JUŽNOJ KALIFORNIJI: Srpski film dobio svoju svečanu projekciju PREKO!

Projekcija filma “Južni vetar” u centru filmske industrije, usledila je nakon uspešnog prikazivanja u Njujorku, Torontu i Čikagu...

Objavljeno: 22.12.2018. 18:50h

U noći između četvrtka i petka u prepunoj sali WGA-a (Writers Guild of America), holivudskoj publici je premijerno prikazan domaći film “Južni vetar”, reditelja Miloša Avramovića.

Svečanu projekciju, koju je sa oduševljenjem pratilo više od 400 gledalalaca, organizovale su Američko srpska Asocijacija za Prosperitet iz Kalifonije i disributerska kuća Art Vista iz Beograda.

'Južni vetar
"Južni vetar" duvao snažno u Južnoj Kaliforniji foto: Promo

Nakon projekcije priređen je koktel pod sponzorstvom firme Jaguar-Landrover, a među mnogobrojnim zvanicama na crvenom tepihu našli su se i holivudska glumica srpskog porekla Lolita Davidović sa suprugom Ronom Šeltonom, rediteljem i scenaristom, glumica Marija Karan, glumica i voditeljka Nina Seničar, Nenad Sekulić, direktor distributivnog centra Jaguara -Landrovera iz Santa Monike, glumice Jelena Mrđa i Ana Stojanović, reditelj Mihajlo Stanić, glumac i producent Aleksandar Filimonović, producenti Majkl Breverman i Džeri Katel, maneken Andrej Bikić, doktor Rad Radulović sponzor premijere, kao i mnogobrojni uspešni predstavnici srpske dijaspore koji žive u Južnoj Kaliforniji.

 

'Južni vetar
"Južni vetar" duvao snažno u Južnoj Kaliforniji foto: Promo

Projekcija filma “Južni vetar” u centru filmske industrije, usledila je nakon uspešnog prikazivanja u Njujorku, Torontu i Čikagu, a zanimljivo je da je održana u čuvenoj sali Udruženja scenarista Amerike, u kojoj su inače u toku predstavljanje filmova koji su se našli u trci za nominacije za nagrade Oskar i Zlatni Globus.

'Južni vetar
"Južni vetar" duvao snažno u Južnoj Kaliforniji foto: Promo

“Za nas u dijaspori ovo je više od projekcije, to je prilika da budemo u kontaktu sa našim umetničkim ostvarenjima ali i da podržimo našu kulturni ponudu. Ovaj fim je brutalna stvarnost života u Srbiji ali i ocrtava sve naše osobine koje nas čine posebnim. Projekcijom u WGA obnovili smo rad naše organizacije A.S.A.P. koja je posvećena negovanju saradnje među našim ljudima, a samim tim i očvršćavanju našeg nacionalnog korpusa”, kaže Marina Švabić, predsednik Američko-srpske asocijacije za prosperitet i organizator projekcije.

'Južni vetar
"Južni vetar" duvao snažno u Južnoj Kaliforniji foto: Promo

Inače, A.S.A.P. je neprofitna organizacija stara preko 20 godina, koja je ponovo zaživela prošle godine sa namerom da bude online i offline platforma koja služi mreži naših sunarodnika i omogućava objedinjavanje pripadnika srpske dijaspore koji žive u Kaliforniji.

Bonus video:

(Espreso.rs)

 


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media