Debitanski film Stefana Maleševića MAMONGA u fazi postprodukcije
Scena iz filma, Foto: FCS promo

ex-yu koprodukcija

Debitanski film Stefana Maleševića MAMONGA u fazi postprodukcije

Tri dela filma povezuju dva glavna lika, koje tumače Marta Bjelica i Dražen Pavlović

Objavljeno:

U fazu postprodukcije ušao je debitantski igrani film reditelja Stefana Maleševića, „Mamonga“. Reč je o koprodukciji Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne Gore, a projekat ovog filma je podržan na konkursu Filmskog centra Srbije za sufininasiranje manjinskih koprodukcija.

U pitanju je triptih fragmentirane dramaturške strukture, koji se u tri potpuno različite postavke bavi problemima u komunikaciji i razumevanju. Tri dela filma povezuju dva glavna lika, koje tumače Marta Bjelica i Dražen Pavlović. Njihove živote posmatramo u dva vremenska toka – u glavnoj priči pratimo njihovo odrastanje u sumornoj bosanskoj provinciji koju oboje napuštaju nakon jednog tragičnog događaja. Ona odlazi u veliki grad, a on u polunapušteno selo, tako da u druge dve priče vidimo njihove živote deset godina kasnije, i otkrivamo posledice koje su prouzrokovale odluke donešene u mladosti.

U filmu najznačajnije uloge tumače: Marta Bjelica, Dražen Pavlović, Nabi Tang, Vuk Janošević, Radoje Čupić, Momo Pićurić, Dejan Ivanić i Ana Mia Milić.

Film je sniman na lokacijama u Beogradu (Srbija), Tuzlanskom kantonu (Bosna i Hercegovina) i Brezni i Nikšiću (Crna Gora).

Reditelj Stefan Malešević, autor zapaženog dokumentarnog filma Gora, je, uz Zoricu Milisavljević i Simona Marića, i autor scenarija za ovaj film. Producenti su: Aleksandra Cvijetić, Andrijana Sofranić, Emina Ganić, Stefan Malešević, a koproducentkinja je Bojana Radulović. Direktor fotografije je Bogdan Babović, a montažeri Jelena Maksimović i Stefan Malešević. Scenografkinja je Dragana Baćović, kostimografkinja Lidija Andrić, ,a muzika je delo Džejmsa Stoktona. Maskerke su Nataša Sevčnikar i Jelena Prvulović. Dizajner zvuka je Bojan Palikuća.

BONUS VIDEO: Nikola Vranjković - Marburg (hommo epilepticus) (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.