BOEMSKA RAPSODIJA postala najisplativiji muzički biografski film svih vremena
Glumac Rami Malek sa članovima Queen, Foto: Promo

rekord

BOEMSKA RAPSODIJA postala najisplativiji muzički biografski film svih vremena

Film o Frediju Merkjuriju zaradio preko 600 miliona dolara

Objavljeno:

Boemska rapsodija” i zvanično je postao muzički biografski film s najvećom zaradom u istoriji filma, izveštava Deadline. Biopik o grupi Queen, u kojem Remi Malek igra Fredija Merkjurija, u bioskope je stigao u oktobru a do sada je zaradio više od 600 miliona dolara, od toga samo u SAD-u 175 miliona.

“Boemska rapsodija” je zahvaljujući tim brojkama uspeo da prestigne do sada nedodirljivi mjuzikl “Mamma Mia” iz 2008. godine koji je zaradio nešto manje od 600 miliona dolara.

“Čim je naš marketinški tim video i shvatio potencijal filma, znali smo odmah da je naš glavni zadatak da osiguramo globalnu kampanju koja će umedi da se nosi s energijom koju donosi ovaj film. Uz sve to, imali smo na raspolaganju muzički katalog koji je nosio i sam film i našu kampanju, tako da smo, sveukupno gledajući, imali sjajne karte na raspolaganju”, izjavio je Pam Levin, predsednik marketinga u 20th Century’s Fox.

“Ponosni smo što je konačnom uspehu filma doprineo i svaki pojedinačni šraf u našem marketinškom timu. Bila je to globalna, višefunkcionalna kampanja koja je sprovedena onako kako smo je zamislili na početku. Istinski timski rad”, zaključio je.

BONUS VIDEO: Nikola Vranjković - Marburg (hommo epilepticus) (VIDEO)

(Espreso.co.rs / Ravnododna.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.