Film o Bregzitu sa Benediktom Kamberbačom iznervirao Britance (VIDEO)
U ulozi "Bregzitaša", Foto: Printscreen/youtube

provokativni trejler

Film o Bregzitu sa Benediktom Kamberbačom iznervirao Britance (VIDEO)

Trejler je izazvao žustre polemike na Tviteru, gde su mnogi prvo pomislili da se radi samo o šali, a ne o "pravom" filmu

Objavljeno:

Televizijska mreža HBO objavila je trejer za film o Brexitu, u kome Benedikt Kamberbač (Šerlok Holms, Dr. Strange) igra glavnu ulogu. Poznati glumac tumači stratega kampanje za izlazak iz Evropske unije, koja je uspešno okončana 2016. godine.

Trejler se fokusira na to kako je u kampanji potrošeno preko 2.7 miliona funti na fejsbuk oglase namenjene specifičnim ciljnim grupama - uglavnom ljudima koji nikada ranije nisu izlazili na izbore. Kampanja za izlazak iz Unije je bila i pod istragom izborne komisije zbog neregularnosti u korišćenju sredstava i podataka.

Trejler je izazvao žustre polemike na Tviteru, gde su mnogi prvo pomislili da se radi samo o šali, a ne o "pravom" filmu.

"Dragi HBO - malo je neodgovorno da objavljujete film katastrofe dok smo još uvek u sred katastrofe", glasio je jedan od tvitova.

Međutim, ima i onih koji su stali u odbranu. Filmski kritičar Donald Klark branio je film rečima: "Da, opet isto. Zaista ima veze ako opanjkavate film koji zapravo niste ni gledali".

Prošle nedelje je glumac Endi Serkis oživeo Goluma iz Gospodara Prstenova, u svojevrsnoj parodiji na Terezu Mej i Bregzit. U video snimku koji je nazvan "PROCURELO: Snimak iz broja 10 u Dauning stritu" glumac portretiše hibrid Tereze Mej i Goluma koji gleda u primerak "dragocenog" Bregzit aranžmana.

Sasvim sigurno, za očekivati je još umetničkih radova koji će se baviti Bregzitom na kritički način.

BONUS VIDEO: Nikola Vranjković - Marburg (hommo epilepticus) (VIDEO)

(Espreso.co.rs/ NME)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.