Srpska manjinska koprodukcija u glavnom takmičarskom programu Berlinala
Prestižni festival, Foto: Reuters / Fabrizio Bensch

srpski film u inostranstvu

Srpska manjinska koprodukcija u glavnom takmičarskom programu Berlinala

Reč je o celovečernjem igranom filmu „Bio sam kod kuće ali…“ (Ich war zuhause, aber) Angele Šanelek

Objavljeno:

Upravo je obelodanjeno prvih devet naslova koji će se naći u glavnom takmičarskom programu predstojećeg izdanja Berlinskog filmskog festivala, a među njima je i jedna srpska manjinska koprodukcija. Reč je o celovečernjem igranom filmu „Bio sam kod kuće ali…“ (Ich war zuhause, aber) Angele Šanelek, rediteljke ranijih filmova The Dreamed Path i Marseille.

Ovo će biti svetska premijera pomenutog filma, a u ovoj nemačko-srpskoj koprodukciji najznačajnije uloge tumače: Maren Egert, Franc Rogoski, Lilit Štangenberg, Jakob Lassal, Clara Moller. Direktor fotografije je mladi srpski snimatelj Ivan Marković, zasad najzapaženiji po režiji i snimateljskom radu u slučaju eksperimentalnog dokumentarnog filma Centar i kao direktor fotografije primećenog i nagrađivanog crnogorsko-srpskog ostvarenja Ti imaš noć u režiji Ivana Salatića. Srpski koproducenti su Nataša Damnjanović i Vladimir Vidić (Dart Film & Video), a projekat ovog filma je proletos na konkursu Filmskog centra Srbije za Sufinаnsirаnje proizvodnje mаnjinskih koprodukcijа podržan sa pet miliona dinara.

Dosаdаšnje režije Angele Šanelek imаle su svoje premijere u Berlinu, Kаnu, Torontu i Lokаrnu, a Berlinale 2019 (Berlinski filmski festival) biće održan tokom zime pred nama, od 7 do 17. februara.

BONUS VIDEO: Nikola Vranjković - Marburg (hommo epilepticus) (VIDEO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.