Srpski filmovi, manjinske koprodukcije i koproducenti na ovogodišnjem Filmskom festivalu Les Arcs u Francuskoj
Film Zaposlena, Foto: FCS promo

na evropskoj sceni

Srpski filmovi, manjinske koprodukcije i koproducenti na ovogodišnjem Filmskom festivalu Les Arcs u Francuskoj

Festival će se odvijati od 15. do 22. decembra

Objavljeno:

U programu nazvanom Hauteur, koji će predstaviti samo pet probranih i uspešnih evropskih filmova, je i višestruko nagrađivani film Teret Ognjena Glavonića. Nedavno je na festivalu u Marakešu Glavonić proglašen najboljim rediteljem u glavnom takmičarskom programu upravo za režiju Tereta.

U glavnom zvaničnom programu pomenutog festivala za nagradu Kristalna strela ove zime će se nadmetati ukupno deset recentnih celovečernjih ostvarenja, među kojima je i film Zaposlena (Her Job) Nikosa Labota, nastao u koprodukciji Grčke, Francuske i Srbije i, kao i Teret, uz podršku Filmskog centra Srbije.

Kako je Filmski festival Les Arcs u ovih svojih deset godina trajanja izrastao i u značajno okupljalište i filmskih producenata, sa opsežnim i učinkovitim industrijskim delom, Filmski centar Srbije, u saradnji sa organizatorima tamošnjeg programa Koprodukcijsko selo, a koje će se održati od 15. do 18. decembra, organizovao je učešće četiri producenta iz Srbije u okviru ovog industry programa: Nataša Damnjanović, Tijana Višnjić, Miloš Ivanović, Marko Stanković. Ovo je drugi put da Filmski centar Srbije organizuje učešće producenata iz Srbije u programima Koprodukcijskog sela u okviru Filmskog festivala Les Arcs.

BONUS VIDEO: Nežni Dalibor: Značajan događaj

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.