Nominacija za MUZIČKE TRAUME Miloša Tomića za prestižnu evropsku nagradu
Film o muzičkim traumama, Foto: Promo

inostrani uspeh

Nominacija za MUZIČKE TRAUME Miloša Tomića za prestižnu evropsku nagradu

Film „Muzičke traume“ Miloša Tomića nominovan je za Evropsku nagradu za animaciju Emile (European Animation Award Emile), i to u kategoriji za najbolju režiju kratkog animiranog filma

Objavljeno:

Pobednici u svim kategorijama će biti poznati 8. decembra. Na konkursu za eksperimentalni film nastanak ovog filma podržao je Filmski centar Srbije.

Ovaj film domaću premijeru je imao na Martovskom festivalu proletos u Beogradu, a međunarodnu na Animafestu u Zagrebu. Nedavno je na na Evropskom festivalu animiranog filma – BALKANIMA dobio nagradu za najbolji srpski animirani film. Osim na Balkanimi, film je osvojioo jo štri nagrade: Specijalno priznanje žirija na Anca International Animation Festivalu i Kinemastik International Short Film Festivalu, kao i Grand Prix Supertoon International Animation Festival-a. Prikazan je nedavno i na festivalu Doc Leipzig, kao i u Tokiju, u Au Praxinoscope Gallery.

Za režiju i animaciju se postarao Miloš Tomić, dramaturškinja je bila Iva Brdar. Animatori su: Jelena Milunović, Vuk Palibrk, Mario Kolarić, Marija Đorđević, Kejti Voznicki. Montaža je delo Marka Simića i Marjana Rubeše. Kompozitor muzike je Vladimir Chab, a dizajneri zvuka: Mićun Jauković i Dako Puač. Grafičkim dizajnom promo-materijala bavio se Nikola Radojčić (Braća Burazeri). Producentkinja filma je Iva Plemić Divjak (Dribbling Pictures), a distributer filma je kuća Bonobo studio iz Zagreba.

BONUS VIDEO: Espreso intervju - Kralj Čačka

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.