OVIM FILMOM SE MOJA PRIČA  ZAVRŠAVA: Ristovski EKSKLUZIVNO sa premijere TREJLERA Kralj Petar Prvi (VIDEO)
Premijera trejlera Kralj Petar Prvi, Foto: preentscreen/youtube

ESPRESO NA LICU MESTA

OVIM FILMOM SE MOJA PRIČA ZAVRŠAVA: Ristovski EKSKLUZIVNO sa premijere TREJLERA Kralj Petar Prvi (VIDEO)

Film Kralj Petar Prvi produkciono je najveći film snimljen u Srbiji, a u njega je uloženo više od dva miliona evra i premijerno će biti prikazan petog decembra

Objavljeno: 12:33h

Iz srpske kinematografije nam stiže najnovije filmsko ostvarenje "Kralj Petar Prvi" reditelja Petra Ristovskog koje govori o podvizima srpske vojske u Velikom ratu, a koji je rađen po motivima romana "Čarape kralja Petra".

Tim povodom bili smo na premijeri trejlera, a kako je sve ti izgledalo i šta su glumci poručili pogledajte u video prilogu.

Ovaj filmsko-istorijski spektakl sa elementima vesterna donosi priču o ratnim stradanjima, žrtvama, ali i herojstvu srpske vojske. Kroz film će prodefilovati plejada sjajnih glumaca, a lik i delo kralja Petra Prvog dočarao je glumac Lazar Ristovski.

Lazar Ristovski
Lazar Ristovski foto: Espreso.co.rs

Film "Kralj Petar Prvi" je nešto što srpski narod vraća u prošlost i vraća u emotivno pamćenje. On je sa jedne strane istorijski spektakl, a sa druge strane intimna priča o prijateljstvu ljudi, srpskog seljaka koji je ratovao u opancima, prošao kroz golgotu i na kraju završio kao pobednik", izjavio je glumac Lazar Ristovski.

Istorijska drama o srpskom kralju i ratnoj golgoti predstavlja jedan od najznačajnijih projekata u godini obeležavanja pobede saveznika u Prvom svetskom ratu, a Ristovski otkriva zbog čega film kako je prvobitno planirano nije realizovan ranije.

Planirao sam da se ovaj film napravi 2014. godine na sto godina od početka Prvog svetokog rata, međutim ta priča je ipak potrajala po priči o završetku Prvog svetskog rata što je na neki način i logičnije jer Prvi svetski rat završen pobedom trijumfalnih saveznika i Srbije u tom velikom ratu tako da je taj moj put potrajao ali se isplatilo", izjavio je glumac Lazar Ristovski.

Film pod rediteljskom palicom Lazarevog sina Petra Ristovskog suočio se sa brojnim preprekama tokom snimanja poput finansijskih, ali i nedostatkom resursa.

Petar Ristovski
Petar Ristovskifoto: Espreso.co.rs

Srbija nema nijednu arhitektonsku celinu koja je u tom stanju tako da je bilo teško vratiti vreme od pre sto godina unazad zatim kodeks ponašanja ljudi iz tog vremena, budžet je bio ograničen za ratni film, a sa ovakvim ambicijama je potrebno mnogo više novca nego što smo mi imali" istakao je reditelj Petar Ristovski.

Publika će imati priliku da uživa i u izvanrednom glumačkom talentu Danice Ristovski koja tumači lik Makrene Spasojević. Iza kulisa nam je otkrila anegdotu koja je nastala tokom emitovanja trejelera.

Danica Ristovski
Danica Ristovski foto: Espreso.co.rs

Iza nas su sedeli mladi glumci Radovan Vujović i Milovan Kolak koji igraju glavne uloge u filmu i Petar se posle trejlera okrenuo i pitao Je l ' vam se gleda ? A Pavle Jerinić na to odgovara: Gde gleda, gine", kroz smeh je prokomentarisala Danica.

Budući da ovaj projekat smatra krunom svog rada, naš proslavljeni glumac Lazar Ristovski odgovora na pitanje, da li će posle ovog ostvarenja povući iz glume kako pišu mediji.

Lazar Ristovski
Lazar Ristovski foto: Espreso.co.rs

Da. Ja to pričam i sada mislim da je to tačno jer sam ja žaokružio taj svoj umetnički proces. Ovaj film smatram jednim od svojih najuspešnijih u kojima sam igrao, a kao poducentu jedan od najvažnijih koji sam napravio tako da je veoma moguće da je ta moja priča logično završena", zaključio je Ristovski.

Filmska poslastica "Kralj Petar Prvi" će se premijerno naći pred beogradskom publikom već od petog decembra.

Bonus video

Kratki Espreso, deveta emisija!

(Jovana Jovanović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.