KRETEN ILI NAJVEĆI REŽISER DANAŠNJICE: Šta je kompozitor Enio Morikone rekao o Kventinu Tarantinu?
Radili zajedno na filmu "The Hateful Eight", Foto: Profimedia

ko govori istinu?

KRETEN ILI NAJVEĆI REŽISER DANAŠNJICE: Šta je kompozitor Enio Morikone rekao o Kventinu Tarantinu?

Sve je počelo pre nekoliko dana, kada je nemačko izdanje magazina Plejboj objavilo Morikonove reči da je Tarantino "kreten"

Objavljeno: 20:47h

"On je kreten. On samo krade od drugih i slaže te stvari na malo drugačiji način. Ništa od toga nije originalno", citirao je Plejboj slavnog kompozitora Enija Morikonea."On nije režiser. U smislu da ga ne možete porediti sa drugim holivudskim velikanima kao što su Džon Hjuston, Alfred Hičkok ili Bili Vajlder. To su bili velikani. Tarantino samo reciklira stare stvari", navodno je rekao Morikone.

Morikone je besno reagovao u nedelju, i izjavio da nikad nije ni dao takav intervju, te da je dao instrukcije advokatima da preduzmu zakonom predviđene mere."Ovo je totalna neistina", rekao je 90-ogodišnji kompozitor povodom objavljenog intervjua, i dodao da je u ranijim prilikama jasno stavio do znanja da Tarantina smatra "jednim od najvećih režisera našeg vremena". Podsećamo, dvojac je sarađivao na filmu "The Hateful Eight", za koji je Morikone pisao muziku.

Ipak, nemački Plejboj je rešio da brani objavljenu priču. Oni su izjavili da je ove komentare Morikone dao u intervjuu vođenom krajem juna.

"Iznenađeni smo da je kompozitor Enio Morikone negirao da je dao intervju nemačkom Plejboju", rekli su iz kompanije u saopštenju objavljenom sinoć. "Zapravo, razgovor se odigrao 30. juna 2018. kod njega u Rimu".

Morikoneov advokat Đorđo Asuma rekao da je će razgovarati sa klijentom u utorak da nema daljih komentara povodom slučaja. Kompozitor je u ponedeljak u Rimu bio prisutan na promociji svoje nove knjige "Ennio, un maestro", ali nije želeo da priča o nastaloj situaciji.

Za to vreme u Nemačkoj, link ka postu na Plejbojevom sajtu, koji najavljuje štampano izdanje magazina, bio je nedostupan tokom većeg dela ponedeljka, da bi se uveče ponovo pojavio na sajtu. Takođe, na ilustraciji naslovne strane magazina, jasno se vidi Morikoneovo ime ispod naslova "intervjui", zajedno s drugim sagovornicima Plejboja kao što su glumica Zoi Krevic i teniser Aleksander Zverev.

Kventin Tarantino se nije (javno) oglašavao povodom ovog slučaja.

BONUS VIDEO: Milan Balinović (1993) je "ulični pevač" bez konkurencije

(Espreso.co.rs / Variety)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.