Dejvid Linč režira film o bluz legendi Robertu Džonsonu?
Nije snimio film od 2006. godine, Foto: Profimedia

šuška se

Dejvid Linč režira film o bluz legendi Robertu Džonsonu?

Alan Grinberg napisao je scenario baziran na vlastitoj noveli o Robertu Džonsonu

Objavljeno:

Nakon oživljavanja Tvin Piksa, memoara "Room to Dream" i muzičkog albuma sa Anđelom Badalamentijem, režiser Dejvid Linč se sprema da uradi biografski film o kultnoj figuri bluza, Robertu Džonsonu. Ovaj filmski autor je svoj poslednji film "Inland empire" režirao još 2006. godine, a nijedna od mnogobrojnih spekulacija o njegovom povratku filmu nije se ispostavila kao tačnom.

Ipak, u svom poslednjem tekstu za magazin Vulture, romanopisac Džef Džekson napisao je da je Linč trenutno u pretprodukcijskoj fazi skupljanja sredstava za snimanje filma o životu Roberta Džonsona, po noveli Alana Grinberga "Love in Vain: The Life and legend of Robert Johnson" objavljenoj 1983. godine.

Ovaj roman nije biografija u formalnom značenju reči, već se radi o polubajkovitoj i fikcijskoj priči koja prati život i avanture legendarnog bluzera, o kome se i za života govorilo da je prodao dušu đavolu na jednom raskršću u malom mestu Rozdejl, u državi Misisipi.

Linč je već godinama veliki obožavatelj Grinbergove interpretacije Džonsonovog života te je u par navrata govorio o tome "kako bi jednog dana hteo to da režira".

BONUS VIDEO: Irina Karamarković na Beogradskom džez festivalu - Gusta mi magla padnala

(Espreso.co.rs / Ravnododna.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.