Podrška Holandskog filmskog fonda za projekat srpskog filma KORISNICI Ivana Ikića
Ivan Ikić, Foto: FCS promo

PODRŠKA ZA SPRSKI FILM

Podrška Holandskog filmskog fonda za projekat srpskog filma KORISNICI Ivana Ikića

Melodrama o grupi tinejdžera koji žive u Domu za decu i mlade u Sremčici

Objavljeno:

Holandski filmski fond je u okviru oktobarske sesije, posvećene manjinskim koprodukcijama, podržao dva inostrana projekta, među kojima je projekat dugometražnog igranog filma „Korisnici“, scenariste i reditelja Ivana Ikića, koji je podržao i Filmski centar Srbije.

U pitanju je melodrama o grupi tinejdžera koji žive u Domu za decu i mlade u Sremčici, a u filmu će glavne uloge poneti upravo mladi korisnici Doma, uz podršku nekoliko profesionalnih glumaca.

Projekat filma Korisnici razvijan je kroz program Cinefondation Residence Filmskog festivala u Kanu, a predstavljan je na koprodukcionim marketima Paris Co-production Village, Cannes Producers Network, CineLink u Sarajevu i When East Meets West u Trstu.

Producenti filma su Milan Stojanović i Marija Stojanović iz kompanije SENSE Production, a holandski koproducenti su Derk-Jan Warrink (inače, jedan od producenata Lantimosovog Jastoga (The Lobster)) i Koji NIelsen iz kompanije Kepler Film. Razvoj projekta prethodno su podržali Kreativna Evropa MEDIA i Filmski centar Srbije, odakle je u 2017. godini stigla podrška i za produkciju.

Prethodni film Ivana Ikića, Varvari, premijerno je prikazan na festivalu u Karlovim Varima, gde je nagrađen posebnim priznanjem žirija, nakon čega je osvojio 11 nagrada na više od 40 domaćih i međunarodnih festivala.

BONUS VIDEO: Irina Karamarković na Beogradskom džez festivalu - Gusta mi magla padnala

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.