Najbolji srpski kritičari tvrde da ove filmove ne smete da propustite na Festu! (FOTO) (VIDEO)

espreso preporuka

Najbolji srpski kritičari tvrde da ove filmove ne smete da propustite na Festu! (FOTO) (VIDEO)

Filmski kritičari Milan Vlajčić, Kristina Đuković, Dejan Ognjanović, Dimitrije Vojnov, Slobodan Vujanović i Mladen Đorđević samo za naš portal preporučuju filmove koje obavezno morate pogledati na 44. Festu
Objavljeno: 18:01h
FEST koji se održava od 26. februara do 6. marta, donosi filmove koji će obeležiti sezonu, FEST imao oko četiri miliona gledalaca i skoro 4.000 značajnih svetskih filmova
filmski kritičari Kristina Đuković, Milan Vlajčić, Dejan Ognjanović, Dimitrije Vojnov i Slobodan Vujanović, kao i jedan od selektora 44. Festa Mladen Đorđević, izdvojili su svoje favorite na koje treba obratiti pažnju.
Svi na FEST! Karte u prodaji od subote (FOTO) (VIDEO) Kristina Đuković, filmski kritičar:
Privatna arhiva
Film "99 domova" Kena Louča,
socijalnu dramu savremenog malog čoveka, pakt s đavolom kapitalizma U trci za Zlatnog medveda učestvovaće 5 srpskih filmova, evo i kojih! (VIDEO)
Mandarina Ponoćni kauboj i Strašilo Neki to vole vruće.
Pesma mora Toma Mura, inspirisano irskom mitologijom i animirano u duhu najlepših klasičnih ruskih bajki, ostalo u senci daleko popularnijih Diznijevih i Piksarovih postmodernih bajki namenjenog najmlađoj publici, da u opasnoj konkurenciji skorijih animiranih filmova,
umetnosti
4. Trambo (režija: Džej Rouč; SAD; program: Fest 44) U jeku debata, peticija i ostalih agonija pred dodelu Oskara, biografski film o holivudskom scenaristi Daltonu Trambu posla scenariste, savršeno locirajući brisani prostor između biznisa i umetnosti
Daleko od razuzdane gomile Tomasa Vinterberga Prohujalo s vihorom
Milan Vlajčić, filmski kritičar:
Zvizdan
Kerol
3. Mladost - Reditelj Paolo Sorentino pokupio je mnogobrojna priznanja. Na tom spisku su Nagrada publike, Evropska filmska Nagrada za najbolji film, najboljeg reditelja. Film odiše raskošom, lepotom i duhom i dokazuje da ni ovaj put reditelj nije izneverio publiku.
Dejan Ognjanović, pisac i filmski kritičar:
Printscreen/Youtube/Omaja
Evolucija poštovalac rada Lusil Hadžihalilović, Njen drugi film je mračna fantazija u sličnom, ali još fantastičnijem stilu.
Ave Cezare - Zvuči kao standardna teritorija braće Koen na kojoj su se višestruko pokazali (crni humor, filmofilija...) a prve kritike su više nego obećavajuće.
Bunker Ovo deluje kao kult hit u najavi, naročito za ljubitelje egzotičnih, ekscentričnih sadržaja
Moja velika noć crna komedija je njegov žanr
Baskin Vrlo dobar, brutalan, žestok horor, pa još iz Turske
Mladen Đorđević
Evolution Radnja filma se dešava na izolovanom ostrvu. Grupa dečaka se suočava sa strahom od nepoznatog.
Poziv Izuzetni kamerni triler – horor, smešten tokom jedne noći u jednu kuću. prevazilaženje tuge i straha od iste.
3. Apokalipsa Jakuza (režija, Takaši Mike) Kultni, izuzetno produktivni, Takaši Mike poznat je po tome što u izmorene, okoštale žanrovske obrasce unosi novu krv, sagledava ih iz originalnog ugla i tako im produžava život.
4. Tag (režija, Sion Sono) puno visoko estetizovanog nasilja i krvi, bavi svetom tinejdžera.
Baskin (režija, Can Evrenol) grupu policajaca koji postaju žrtve drevnog rituala koji se ponovo održava u jednoj napuštenoj kući.
Slobodan Vujanović, filmski i muzički kritičar:
1. Bruklin (režija, Džon Krouli) - Ovaj film za tetke gledajte samo ako ste ili se osećate kao tetka. Mada je bolje da za te pare tetku izvedete u poslastičarnicu.
2. Ljubav i mir (režija, Shion Sono) - Sion Sono kakav god da film napravi, a obično ih pravi dva godišnje, uvek uradi nešto što niko nikad nije.
3. Priča nad pričama (režija, Matteo Garrone) - Ovaj miks renesansnih bajki surova je i opora kontemplacija nad duhom naših, modernih vremena.
4. Bilo koji srpski film - Jer ako ih (ni) mi ne gledamo, prestaće da ih prave. A to nije bioskopski mrak u kome se osećamo dobro.
Mladost - Iako se ne radi o "još jednom Sorrentinovom masterpisu“,
Dimitrije Vojnov
Dipan kanskom pobedniku
Dankinja prve osobe koja je promenila pol
Narodni heroj Ljiljan Vidić parodiji na partizanske filmove ali i drskoj dekonstrukciji imaginarijuma NDH Zlatka Hasanbegovića
FEST-ova selekcija srpskih filmova "Panama", "Amanet" i "Vlažnost".
Nepoznato David de la Tore) preporučujem "Nepoznato" Davida de la Torea, film paklenog tempa o bankaru koga ucenjuje nezadovoljni klijent.

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.