OD RALFA FAJNSA S LJUBAVLJU: Premijera Bele Vrane u Londonu, a u odjavnoj špici državni vrh Srbije (FOTO)
Državljanin Srbije, Foto: Profimedia

nije zaboravio podršku

OD RALFA FAJNSA S LJUBAVLJU: Premijera Bele Vrane u Londonu, a u odjavnoj špici državni vrh Srbije (FOTO)

Ministarstvo kulture i informisanja je iz budžetskih rezervi odvojilo 62,2 miliona dinara za snimanje ovog filma

Objavljeno:

Bela Vrana, novi film holivudskog glumca i reditelja Ralfa Fajnsa, započeo je krajem avgusta svoj festivalski život širom sveta. Priča o baletanu i glumcu Rudolfu Nurejevu, koji je iz tadašnjeg SSSR-a prebegao na Zapad, prošle godine našla se i u fokusu srpske kulturne i medijske javnosti.

Naime, tada je Ministarstvo kulture Srbije potvrdilo da je izdvojeno 62 miliona dinara za projekat "Bela vrana", koji je poznati Britanac snimio u Srbiji.

Britanski glumac i reditelj tada je dobio i državljanstvo Srbije, a rešenje o prijemu u državljanstvo premijerka Srbije Ana Brnabić potpisala je 7. septembra prošle godine. Fajns je 23. juna 2017. bio i gost na svečanosti koju je organizovao predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom stupanja na dužnost.

Na društvenim mrežama se ovih dana pojavio kadar sa projekcije filma na festivalu u Londonu, koji je naročito bio zanimljiv zbog zahvalnice u odjavnoj špici:

Kako vidimo, Ralf Fajns se zahvalio predsedniku Aleksandru Vučiću i njegovoj savetnici za medije Suzani Vasiljević, premijerki Ani Brnabić, prošlogodišnjoj predsednici UO Filmskog centra Srbije Nadi Perišić, i nekadašnjem Ministru kulture i aktuelnom direktoru Beogradske filharmonije, Ivanu Tasovcu.

Scenarista Dimitrije Vojnov primetio je i zanimljiv detalj - ime Ivana Tasovca se čak dvaput pojavljuje u špici, u istom kadru.

Videćemo da li će tema finansiranja ovog filma "vaskrsnuti" u javnosti, koja se prošle godine pobunila zbog dodele sredstava priznatom umetniku umesto domaćim filmadžijama, ili će ostati na nekoliko Tvitova o ovom kadru sa špice.

BONUS VIDEO: Espreso intervju - Grupa Turisti

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.