MUZIČKE TRAUME: Animirani film Miloša Tomića na prestižnom festivalu Dok Leipzig 2018 (VIDEO)
Insert iz filma, Foto: Promo

ređa uspehe

MUZIČKE TRAUME: Animirani film Miloša Tomića na prestižnom festivalu Dok Leipzig 2018 (VIDEO)

Nedavno je na na Evropskom festivalu animiranog filma - BALKANIMA dobio nagradu za najbolji srpski animirani film

Objavljeno:

Prestižni i dugovečni Međunarodni festival dokumentarnog i animiranog filma Dok Leipzig zvanično je obznanio ovogodišnji program, a među odabranima u međunarodnoj kategoriji kratkometražnog filma je i srpski kratki eksperimentalni film „Muzičke traume“ reditelja Miloša Tomića, koji je producirala Iva Plemić Divjak (Dribbling Pictures), a koji je na konkursu za eksperimentalni film podržao Filmski centar Srbije.

Ovaj film domaću premijeru je imao na Martovskom festivalu proletos u Beogradu, a međunarodnu na Animafestu u Zagrebu. Nedavno je na na Evropskom festivalu animiranog filma - BALKANIMA dobio nagradu za najbolji srpski animirani film. Osim na Balkanimi, film je osvojio još tri nagrade: Specijalno priznanje žirija na Anca International Animation Festivalu i Kinemastik International Short Film Festivalu, kao i Grand Prix Supertoon International Animation Festivala.

Pored festivalskih projekcija, „Muzičke traume“ se trenutno prikazuju i u Tokiju, u Au Praxinoscope Gallery, čiji je kustos i selektor Koji Yamamura. Ekipu filma čine: Milos Tomić, režija i animacija, animatori Jelena Milunović, Vuk Palibrk, Mario Kolarić, Marija Đorđević, Kejti Voznicki, montažeri Marko Simić i Marjan Rubeša, kompozitor Vladimir Chab, dizajneri zvuka Mićun Jauković i Dako Puač, grafički dizajner Nikola Radojčić (Braća Burazeri) i producentkinja Iva Plemić Divjak (Dribbling Pictures). Distributer filma je Bonobo studio iz Zagreba.

BONUS VIDEO: Espreso intervju - Grupa Turisti

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.