Jugoslovenska kinoteka uvodi vanredne projekcije filmova Milene Dravić
U svečanoj Sali Jugoslovenske kinoteke, u Uzun Mirkovoj 1, publika će moći da pogleda film WR Misterije organizma, Foto: Fonet

omaž divi

Jugoslovenska kinoteka uvodi vanredne projekcije filmova Milene Dravić

Sve projekcije u Kinoteci, kao i obilazak, u maju ove godine otvorenog legata Milene Dravić i Dragana Nikolića, su besplatne

Objavljeno: 14.10.2018. 14:08h
  • 27

Danas, 14. oktobra u 18 časova u svečanoj Sali Jugoslovenske kinoteke, u Uzun Mirkovoj 1, publika će moći da pogleda film WR Misterije organizma, Dušana Makavejeva iz 1971. godine.

Sutra, 15. novembra u 18 časova, gledaoci će moći da pogledaju film Prekobrojna, Branka Bauera iz 1962, a u 20:30 film Poseban tretman, Gorana Paskaljevića iz 1980. godine za koji je Milena nagrađena na filmskom festivalu u Kanu.

Sve projekcije u Kinoteci, kao i obilazak, u maju ove godine otvorenog legata Milene Dravić i Dragana Nikolića, su besplatne.

Od 1. – 5. novembra u Kinoteci će biti upriličena velika retrospektiva filmova u kojima je Milena ostvarila nezaboravne uloge, među kojima su: Vrata ostaju otvorena, Čovek nije tica, Hasanaginica, Devojka, Rondo, Nije lako sa muškarcima, Sutjeska i mnogi drugi.

Knjiga žalosti biće otvorena u Jugoslovenskoj kinoteci, večeras od 18 časova, pred početak projekcije filma WR Misterije organizma.

Svi zainteresovani moći će da se upišu u knjigu žalosti u Jugoslovenskoj kinoteci, svakog dana od 8 časova ujutru do 22 časa, do petka, 19. oktobra do 22 časa.

 

Nakon petka knjiga žalosti postaće sastavni deo zbirke legata Milene Dravić i Dragana Nikolića u Jugoslovenskoj kinoteci.

 

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media