Završeno snimanje srpske manjinske koprodukcije Bog u cipeli (FOTO)
Foto: Promo, FCS

kreće postprodukcija

Završeno snimanje srpske manjinske koprodukcije Bog u cipeli (FOTO)

Međunarodna koprodukcija Srbije, Hrvatske i Makedonije

Objavljeno:

Završeno je snimanje dugometražnog igranog filma radnog naslova „Bog u cipeli“ po scenariju Ognjena Sviličića, koji potpisuje i režiju, i Marije Verhofn, na lokacijama u Zagrebu, Šibeniku, Vodicama i ostrvu Murter.

Film „Bog u cipeli“ je međunarodna koprodukcija srpske filmske kuće BIBERCHE, MAXIMA FILM-a iz Zagreba i makedonskog SKOPJE FILM STUDIJA, koja se realizuje uz podršku Filmskog centra Srbije, Hrvatskog audiovizuelnog centra, Makedonske filmske agencije MEDIA i Hrvatske radiotelevizije.

Reditelj je odmah nakon snimanja ušao u postprodukciju filma, koja će se u saradnji sa montažerkom Natašom Pantić i kućom Digitalkraft, odvijati u Beogradu do nove godine.

Insert iz filma
Insert iz filma foto: Promo, FCS

U filmu glume Franko Jakovčević, Belma Košutić, Karla Brbić, Barbara Vicković, Igor Kovač, Goran Bogdan, Stipe Radoja, Josip Lukić i mnogi drugi. Autorski tim čine još i direktor fotografije Marinko Marinkić, scenografkinja Ivana Škrabalo, kostimografkinja Emilija Ivanovska Atanasovska, majstorica maske Iva Kurobasa, majstor tona Igor Popovski, te montažerka Nataša Pantić.

Srpsko-hrvatsko-makedonska koprodukcija
Srpsko-hrvatsko-makedonska koprodukcija foto: Promo, FCS

Bog u cipeli je film o odrastanju, o individualnoj veri, o nadi. Glavni junak je dečak Goran, koji je razočaran i bez porodice ostavljen u domu pod patronatom katoličke crkve. Dečak odbija da se moli jer je besan na celi svet. Što ga više prisiljavaju na molitvu i na pravila doma, on je sve buntovniji. U tom svom otporu i nizu događaja kojima i sam učestvuje, on shvata kako ipak postoji nešto izvan nas samih što nas povezuje.

Ovo je drugi film Ognjena Sviličića u produkciji Nikoline Vučetić Zečević i kuće BIBERCHE iz Beograda, i Damira Terešaka iz Zagrebačke produkcije MAXIMA; prethodni, Takva su pravila, takođe nastao uz podršu Filmskog centra Srbije, svetsku je premijeru imao na Venecijanskom festivalu, gde je ovenčan Zlatnim lavom za najbolju mušku ulogu.

BONUS VIDEO: Belgrade SAXperience intervju sa direktorom festivala

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.