FILMSKI CENTAR NIJE ZABRANIO SNIMANJE FILMA MEZIMICA: Upravni odbor demantuje optužbe!
Foto: Printscreen

negiraju

FILMSKI CENTAR NIJE ZABRANIO SNIMANJE FILMA MEZIMICA: Upravni odbor demantuje optužbe!

Iz Filmskog centra kažu da nemaju nikakve nadležnosti da zabrane snimanje bilo kod filma 

Objavljeno: 23.09.2018. 11:11h
  • 6

Upravni odbor Filmskog centra Srbije oštro demantuje zlonamerne i netačne navode da je doneo odluku da zabrani snimanje filma Mezimica.

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

"Čak i najvećem laiku jasno je da Upravni odbor Filmskog centra Srbije nema nikakve nadležnosti da zabrani snimanje bilo kog filma, niti bi iko u Upravnom odboru imao takvu želju ili nameru. Srbija je demokratska zemlja u kojoj nema cenzure, a Upravni odbor poštuje Ustav i zakone ove zemlje.

Jedina istina koja se u zvaničnim dokumentima može dokazati, za razliku od mnoštva izmišljotina koje su izrečene je da Upravni odbor Filmskog centra Srbije nije doneo nijednu odluku koja se tiče filma Mezimica i nije imao razloga da uopšte raspravlja o ovom filmu jer je u međuvremenu sporazumno raskinut ugovor između producenta i Filmskog centra Srbije. Dakle, niti je film zabranjen niti je bilo ikakvih pritisaka na bilo kog autora.

Smatramo da neistine koje se iznose štete pre svega srpskom filmu koji sa sredstvima koja je Vlada opredelila ima mogućnost da se razvija. Zato je nedopustivo da se zbog ličnih interesa pojedinaca dalje nanosi šteta ovoj instituciji."

Bonus video:

Espreso intervju, Joška Broz

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media