KAREN ŠAHNAZAROV DOLAZI U BEOGRAD: Čuveni ruski sineasta stiže na premijeru filma Ubiti po viđenju (VIDEO)
Foto: Promo

RADO VIĐEN GOST

KAREN ŠAHNAZAROV DOLAZI U BEOGRAD: Čuveni ruski sineasta stiže na premijeru filma Ubiti po viđenju (VIDEO)

Premijera je zakazana za 27. septembar u 20h

Objavljeno:

Karen Šahnazarov, čuveni ruski reditelj, scenarista i producent, boraviće nekoliko dana u Beogradu, povodom premijere filma “Ubiti po viđenju”. Premijera je zakazana za 27. septembar u 20h u bioskopu Cineplexx UŠĆE.

Šahnazarov je rado viđen gost u Beogradu, kako od strane kolega iz filmske industrije, tako i od strane ljubitelja sedme umetnosti. Iz bogate biografije uspešnog reditelja, koji je godinama direktor najvećeg evropskog filmskog studija MOSfilm, izdvajaju se filmovi “Beli tigar”, koji je 2012. godine bio ruski kandidat za Oskara za najbolji film na stranom jeziku, kao i film „Ana Karenjina – Sećanja Vronskog“ koji je doživeo veliki uspeh u Rusiji. Značajan uspeh ostvarili su i filmovi “Word No.6” kao i “Courier”.

Film “Ubiti po viđenju” je baziran na istinitom događaju o hvatanju jednog od najvećih terorista u istoriji Ruske federacije. Scenario je zasnovan na sećanjima direktnih učesnika u složenoj operaciji službe državne bezbednosti. Film prati operativca Egora (kojeg glumi Igor Petrenko) u pokušaju likvidacije terorističkog lidera Šamila Bašajeva. Ime teroriste neznatno je izmenjeno u filmu, tako da lik Šamila Bazgajeva glumi Ajub Cingijev.

Ovaj čečenski terorista odgovoran je za brojne terorističke napade na civile i gerilske napade na snage bezbednosti, kao i opsadu Moskovskog pozorišta i talačku krizu u Beslanu, koja je potresla ceo svet. Glavni glumci maestralno su odigrali svoje uloge u ovoj napetoj akcionoj priči.

BONUS VIDEO: Film "Izgrednici" Dejana Zečevića izabran za srpskog kandidata za Oskara

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.