Rade Šerbedžija: Film je u ozbiljnoj krizi (VIDEO)
Foto: Profimedia

bard glume

Rade Šerbedžija: Film je u ozbiljnoj krizi (VIDEO)

Poznati glumac trenutno snima seriju "Strange angel", prva epizoda je izašla 14. juna, a producent je Ridli Skot

Objavljeno:

Glumac Rade Šerbedžija kaže da u Holivudu danas svi glumci "beže" na televiziju, jer je film u ozbiljnoj krizi, te da ako glumac dobije ulogu u seriji to znači da ima šansu da nekoliko godina snima tu seriju i da je na neki način "finansijski osiguran za to vreme".

"Nije to opak veliki novac da se razumemo, ali omogućuje da deci plaćam školovanje i dapristojno živimo", rekao je u Šerbedžija u intervjuu Jutarnjem listu.

Šerbedžija trenutno snima seriju "Strange angel", prva epizoda je izašla 14. juna, a producent je Ridli Skot. Njih dvojica se znaju već nekoliko godina, a o Skotu Šerbedžija kaže: "Ridli Skot je jedan sjajan tip. Vrhunski umetnik. On je inače profesionalni slikar i odatle njegov smisao za tako posebne kadrove i fotografiju. Naravno da je velika podrška našoj seriji. Već dva puta je trebalo da snimam filmove s njim, ali mi se nije posrećilo... Ovoga puta jeste, ali bih voleo da on i režira, a ne da je samo producent”.

Kaže i da je na setu serije dobra atmosfera i da mora samo tokom dana da pazi da pije dovoljno tečnosti jer se dosta vremena snima u pustinji. U intervjuu se podseća da je Šerbedžija nedavno uhapšen u Kaliforniji zbog vožnje pod dejstvom alkohola, a poznati glumac ovako je odgovorio: "Ha ha ha! Ta mala epizoda, u kojoj su mi našli zaista neznatnu dozu alkohola, izašla je u američkim novinama kao vruća vest. To znači da nisam nepoznat glumac u Americi. Inače, svuda u našim krajevima dobio sam apsolutnu podršku. Čak i oni koji me ne vole previše, zbog mojih pacifističkih stavova, odjednom me veoma brane..."

Otkrio je još i da retko sebe gleda na malom ekranu, te da ga je tome naučio poznati srpski glumac Pavle Vujisić.

Glumac je otkrio i da će u narednom period snimati film u kojem će igrati Nikolu Teslu, a koji radi Arto Halonen. Na pitanje ko je Rade Šerbedžija osim što je pozorišni i filmski glumac, holivudski glumac, pesnik, muzičar, otac i deda, Šerbedžija kaže: "Najviše sam skoncentrisan na porodicu. Imam mnogo dece i unuka. Potom maštam i sa svojom Lenkom o našim novim planovima u pozorištu. Nažalost, Lenka i ja smo morali da stanemo sa našim studijama glume u Rijeci.. Nismo mogli dalje…."

Navodi i da je u poslednje vreme previše radio, te da je krajnje vreme da se ponovo vrati tenisu i ribolovu.

BONUS VIDEO: Film "Izgrednici" Dejana Zečevića izabran za srpskog kandidata za Oskara

(Espreso.co.rs / B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.