Serija za sva vremena: Mućke proslavile 37. rođendan! (VIDEO)
Foto: prentscreen/youtube/Net TV

nAJBOLJE SCENE

Serija za sva vremena: Mućke proslavile 37. rođendan! (VIDEO)

Uz Del Boja i Rodnija uživalo je nekoliko generacija ljubitelja prepoznatljivog engleskog humora

Objavljeno:

Kada je 8. septembra 1981. godine startovala britanska serija "Only Fools and Horses" (u srpskom prevodu: Mućke), malo ko je verovao da će ona dostići današnji kultni status. Nakon relativno slabog starta, postajala je sve popularnija, pa je između 1981. i 1991. emitovano čak sedam sezona serije, a sa posebnim božićnim specijalima emitovana je sve do 2003. godine.

Radnja je smeštena u zabačeni, radnički deo Londona - Pekam, i pratila je ambicioznog preprodavca svakakve robe i biznismena u pokušaju Dereka "Delboja" Trotera, njegovog pomalo nespretnog mlađeg brata Rodnija, te njihove dogodovštine, uspone i padove u životu, u nastojanjima da se uzdignu iz siromaštva i postanu bogataši!

Serija je postala hvaljena od kritike i publike, osvojila je brojne nagrade, uključuju i priznanje Britanske akademije. Godine 2004. proglašena je najboljim britanskim sitkomom.

Mućke su bile izuzetno popularne u kako u bivšoj Jugoslaviji, tako i u svim inkarnacijama naše nove države od devedesetih godina prošlog veka do danas. Možemo s pravom pretpostaviti da je serija stekla ovakav kultni status i "zahvaljujući" mračnim devedesetim godinama, kad se veliki deo stanovništva pod sankcijama dovijao baš poput Delboja, baveći se svim i svačim ne bi li obezbedio egzistenciju.

Nespretni, ali dobroćudni Rodni, već i svojom specifičnom pojavom i vižljastom figurom je izazivao smeh čim se pojavi u kadru, a njegove svađe i rasprave sa Rodnijem su postale antologijske.

Naravno, ne zaboravimo ni legendarnog ujka Alberta!

Svi smo umirali od smeha i kada se u seriji pojavili čuveni Delbojev trotočkaš sa nazivom njegove "kompanije":

NE PROPUSTITE

VIŠAK KILOGRAMA SKINITE NA PRIRODAN NAČIN: Savet za brzo i efikasno mršavljenje

***

Koja je vaša omiljena scena iz serije?

***

BONUS VIDEO: Film "Izgrednici" Dejana Zečevića izabran za srpskog kandidata za Oskara


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.