U AMERIČKOM FILMU se našle FOTOGRAFIJE KLANJA SRBA IZ JASENOVCA: Dosta gledalaca izašlo iz sale zbog ovih scena mučenja! (VIDEO)
Foto: Wikipedia

strašno

U AMERIČKOM FILMU se našle FOTOGRAFIJE KLANJA SRBA IZ JASENOVCA: Dosta gledalaca izašlo iz sale zbog ovih scena mučenja! (VIDEO)

Reč je o fotogradiji koja je potpisana kao "Ustaški stražari ubijaju zatvorenike u logoru Jasenovac"

Objavljeno: 19:52h

Reč je o fotografiji koja je potpisana kao "Ustaški stražari ubijaju zatvorenike u logoru Jasenovac".

foto: Wikipedia

Film Larsa Fon Trira "The house that Jack built" koji je krajem maja premijerno prikazan na filmskom festivalu u Kanu, a sa čije projekcije je veliki broj gledaoca izašao iz sale jer su im scene mučenja i nasilja bile neprihvatljive, krije jedan detalj koji je verovatno tada svima promakao, osim Jugoslavu Panteliću, direktoru Jugoslovenske kinoteke.

On je naknadno otkrio da se u filmu vidi jedna fotografija iz Jasenovca, crno bela fotografija na kojoj se vidi scena klanja u tom logoru. Fotografija je na Vikipediji potpisana je kao "Ustaški stražari ubijaju zatvorenike u logoru Jasenovac".

- Fotografija iz Jasenovca se pokazuje pored brojnih drugih, a sve su prikazane u kontekstu zla koje se pojavljuje u ljudima, a o kojem govori narator filma - rekao je Pantelić za Blic.

Kako je Fon Trir došao na ideju da u filmu iskoristi fotografiju iz Jasenovca, na kojoj se vide dvojica ustaških vojnika kako u jamu bacaju jednog mladića nije poznato, a za sada je Pantelić jedini koji tvrdi da se fotografija u filmu pojavljuje.

"The house that Jack built" prati priču hladnokrvnog serijskog ubice sa opsesivno kompulsivnim poremećajem kojeg igra Met Dilon. Film je hronika njegovog delovanja, koji širom Amerike 70-ih godina hvata usamljene muškarce i žene, masakrira ih, a potom njihova tela skladišti u hladnjaču za zamrznute pice.

Bonus video:

Igor Ćuzović - Gostovanje na TV Prvoj

(Espreso.co.rs/Alo!)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.