ZATVOREN PETI BAŠTA FEST: Uz sjajnu atmosferu i naše poznate glumce!
Foto: Promo

bašta fest

ZATVOREN PETI BAŠTA FEST: Uz sjajnu atmosferu i naše poznate glumce!

Bašta fest, internacionalni festival kratkog igranog filma, svečano je zatvoren sinoć u Bajinoj Bašti

Objavljeno:

Petu godinu zaredom ovaj uzbudljiv festival akcentuje filmove s kvalitetnim glumačkim ostvarenjima, one u kojima se jasno vidi rad reditelja s glumcima. Osim toga, glavna ideja Bašta festa je da skrene pažnju na mlade autore, kratki film, kao i da napravi pomak u decentralizaciji kulture u našoj zemlji. Ceremonija zatvaranja održala se u bioskopu “Vlaja” gde se su se publici obratili članovi žirija - Domeniko La Porta, filmski novinar i urednik Cineuropa.org, Nikolina Vučetić-Zečević, producentkinja i Milica Gojković, glumica, koji su u protekla tri dana pogledali 26 ostvarenja iz takmičarskog programa.

Žiri je, nakon kratkog govora o tome šta za njih znači ovaj festival, saopštio sledeće odluke: nagradu za najbolji film "Zlatna imaginacija" dobila je rediteljka Roksana Stroe za film “Noć u Tokorikiju”; nagrada za najbolju režiju "Zlatna indikacija" dodeljena je Kristosu Masalasu za film “Kopa Loca”; nagradu za najbolji scenario “Zlatna inspiracija” osvaja rediteljka i scenaristkinja Nikica Zdunić; nagrada za najbolju mušku ulogu "Zlatna interpretacija" dodeljena je Teodoru Pelerinu za ulogu u filmu “Zvučni test”, dok je nagrada za najbolju žensku ulogu pripala Sonji Sanjari za ulogu u filmu “Ulepšavanje”. Dve specijalne nagrade dodeljene su Tomasu Širi za rad na filmu “Nakon zore”, rediteljki Katarini Koljević za film “Život traje tri dana” i glumici Aji Crnić za film “Uvoz”.

Branislav Lečić sa sinom
Branislav Lečić sa sinomfoto: Promo

Nikolina Lazić, Nikola Jovanović i Aleksa Spasojević koje čine ovogodišnji Žiri mladih dodelili su nagradu za najbolji film ostvarenju “Život traje tri dana”

Nagradu za najbolju kameru "Zlatna vizuelizacija" dodelio je Šai Levi, direktor fotografije rođen u Jerusalimu, kinematografu Mariu Pušiću za film “13+”. Ova nagrada je ustanovljena od prošle godine u saradnji sa rental kućom Cineplanet.

Roxana Stroe
Roxana Stroefoto: Promo

Nakon oba žirija, učesnicima i gostima festivala obratio se direktor Jovan Jelisavčić koji se zahvalio celokupnom timu Bašta festa, sponzorima, kao i mnogobrojnim mladim volonterima bez kojih ne bi bilo jednostavno izvesti ovogodišnji festival. Dugometražno ostvarenje “Banditi u potrazi za mamom”, domaćeg reditelja Koste Ristića, zatvorilo je festival. U okviru festivala održan je i Kritični kamp – radionica filmske kritike za srednjoškolce širom srbije kao i Mali film radionica za osnovce iz Bajine Bašte, koja se ove godine održava po prvi put. Nakon Dragana Bjelogrlića prošle godine, festival je ove godine podržao glumac Branislav Lečić.

Maja Šuša i Slaven Došlo
Maja Šuša i Slaven Došlofoto: Promo

Nakon ceremonije dodele nagrada, startovao je muzički program Bašta festa, a ove godine se održavao u Ustanovi "Kultura". Na zatvaranju muziku je puštao sjajni DJ Iron.

Bašta fest
Bašta festfoto: Promo

Do sledećeg Bašta festa!

Više o festivalu možete naći na našem zvaničnom sajtu www.bastafest.com, a na Instagramu i Facebooku možete pratiti svakodnevna dešavanja!

Bonus video

ESPRESO TVITER: Kristina Kija Kockar

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.