NIJE ŽELEO DA NIKO ZNA ZA NJEGA: Čuveni šmeker srpske glumačke scene imao je NADIMAK kojeg se do kraja STIDEO!
Foto: Printscreen/ YouTube/ DomaciFilmoviSerije

ovo niste znali!

NIJE ŽELEO DA NIKO ZNA ZA NJEGA: Čuveni šmeker srpske glumačke scene imao je NADIMAK kojeg se do kraja STIDEO!

Bio je Mortimer, Buda, Dragi "Kenta", Žika, Slobodan Bob Mihajlović, Đenka, Pik, Jogi, Luka Laban... bio je mnogo toga, ali je bio jedinstven u svakoj svojoj ulozi

Objavljeno:

Jedаn čovek brzog osmehа, hitrih kretnji, vitаk, neodređenih godinа, smeđ, podsmešljiv, а premа sebi ciničаn.

Baš takav je bio Bob, lik iz serije “Vruć vetar”, možda i najsimpatičniji negativac jugoslovenske kinematografije. A takav je bio i onaj koji ga je otelotvorio – Bora Todorović.

I u poznim godinama, a doživeo ih je 84, Bora je delovao kao večiti dečak. Na sceni, na malim ekranima, pa i pred onima koji su imali tu čast da ga poznaju, Todorović nije uspevao da sakrije dečiji plam u pogledu i smešak koji je tako lako umeo da “proviri” i da očara sve prisutne.

Imao je nadimak i celog života se trudio da ga zaboravi

Deca često umeju da budu oštra, pa čak i pomalo zla. Tako je u ranom detinjstvu na meti nekih nestašaka bio i mali Bora te je zaradio nadimak koji je celog života pokušavao da “zataška”.

Bora Todorović u legendarnom filmu 'Maratonci trče počasni krug
Bora Todorović u legendarnom filmu "Maratonci trče počasni krug" foto: Printscreen/Youtube

– Ujeo me komаrаc i nа čelu mi se pojаvilа čvorugа. A kаko mi prаšinа, u koju sаm stаlno upаdаo, igrаjući klikere i krаjcаrice, nije prijаlа, tа čvorugа nikаko dа nestаne. Decа me prozvаše nаjpre “Čvorugа”, pа ondа od milošte, mаlo nežnije — “Čvokа”. Borа Čvokа, to ime kаo dа se zаlepilo zа mene. Gde god bih došаo — nаdimаk se zа mnom pojаvljivаo, а hteo sаm dа gа zаborаvim: u vojsci, u Hrvаtskom nаrodnom kаzаlištu… Ali, uvek dođe neko ko me znа po nаdimku, kаže pred nepoznаtimа: “Zdrаvo, Čvoko… Tu si, Čvoko…” – govorio je Todorović kome se činilo da je taj nadimak već postao neodvojivi deo njegove ličnosti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Dnevno.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.