OVO SIGURNO NISTE ZNALI: ŽIŽA je bila druga Burduševa žena, a njihova LJUBAVNA PRIČA je kao iz filma!
Foto: Printscreen

NESVAKIDAŠNJA PRIČA

OVO SIGURNO NISTE ZNALI: ŽIŽA je bila druga Burduševa žena, a njihova LJUBAVNA PRIČA je kao iz filma!

- Moji su smatrali da mi je dovoljan jedan neuspeo brak, a njeni su mislili da je sramota udati se za glumca

Objavljeno:

Glumac Jovan Janićijević, koji je svoj nadimak Burduš dobio nakon što je maestralno odigrao ulogu istoimenog romskog muzičara u seriji "Muzikanti", imao je veoma buran život.

Koliko je bio cenjen u društvu govori i činjenica da je njegov dobar prijatelj bio pesnik Branko Miljković.

Ipak, njegov ljubavni život je, čini se, zanimljiviji. Popularni Burduš ženio se dva puta. Njegova prva ljbav bila je Anđelka Smiljanov, a druga Živka, koju je od milja zvao Žiža.

Njegova ljubavna priča je nesvakidašnja
Njegova ljubavna priča je nesvakidašnja foto: Printscreen Youtube

- Žižu, moju drugu ženu, sa kojom sada lepo živim, prvi put sam sreo 1964. godine na snimanju filma "Čiča Tomina koliba". Došla je u studio, gore u "Avali", da vidi slavnu pevačicu i glumicu Žilijet Greko. Ko zna, možda je nikad ne bih primetio da nije naišao čuvar studija i pokazao joj tablu "Besposlenima ulaz zabranjen". Ona nije htela da ode, a čuvar je bio uporan, pa je došlo do gužve. I što kažu pesnici, čim je videh - zaljubih se! - poetično je glumac opisao svoj susret s njom.

- Zamolio sam čuvara da je pusti. Smilovao se. Ali, i ja sam morao na snimanje, pa sam je izgubio iz vida. Nisam je video pune dve godine! I jednog dana - vraćajući se iz "Avale" sa Torijem Jankovićem, ugledah je na autobuskoj stanici. Poleteo sam da ne izgubim autobus, a i Tori za mnom.

"Šta ti je, jesi li poludeo?", viče on, a trči. Uđemo u autobus i sednemo pored nje.

- Mi se poznajemo - kažem ja.

- Ne sećam se - odreže ona hladno.

Borio se za svoju ljubav sa Žižom
Borio se za svoju ljubav sa Žižom foto: Printscreen

Onda joj objasnim da sam na snimanju "Čiča Tomine kolibe" imao ogromnu bradu, da se zovem Janaćko...

Buknula je kao bulka, što me okuražilo jer sam video da nije indiferentna. Odmah sam joj predložio da svratimo u "Gradsku kafanu". Odbila je:

- Nikad ne idem u kafanu!

Zakazao sam joj sastanak. Prvi, drugi, treći... Nije dugo vremena prošlo, a ja sam joj predložio brak. Avaj! I njeni, i moji, bili su ogorčeni i nisu hteli ni da čuju za venčanje.

Moji su smatrali da mi je dovoljan jedan neuspeo brak, a njeni su mislili da je sramota udati se za glumca. No, ljubav je bila jača i mi smo rešili da odbegnemo.

Kad je njen otac Rajko, koji je inače mesar, shvatio da mu se ćerka neće vratiti, dobro se naoružao svojim kasapskim noževima i krenuo za nama u potragu. Srećom, na vreme su me obavestili, tako da sam uspeo da pobegnem. A i Žiža sa mnom... Dešavalo se da spavamo i u parku. I da nije bilo Pavla Vuisića, čija je duša velika kao lađa, ko zna kako bi se naše putešestvije završilo. Kad je video kako se Žiža i ja zlopatimo, dao nam je ključeve svog brodića na Savi. Bili smo presrećni - bar smo imali krov nad glavom.

Tako je izgledala njegova burna ljubavna priča sa Žižom, sa kojom je dobio ćerku Kseniju.

Bonus video

Igor Ćuzović, zamenik glavnog urednika na portalu Espreso.co.rs, gostovanje na TV Prva

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.