Našim ljudima je uvek bilo lako da izdaju prijatelja, ideju, stav, a političari... Intervju Mire Furlan i jedna bolna priča o PATRIOTIZMU I IZDAJI (FOTO)
Foto: Printscreen

uvek iskrena do bola

Našim ljudima je uvek bilo lako da izdaju prijatelja, ideju, stav, a političari... Intervju Mire Furlan i jedna bolna priča o PATRIOTIZMU I IZDAJI (FOTO)

Mira je pričala o tome kako se oseća na graničnim prelazima, šta priča svojim studentima, u kojim trenucima možete biti patriota prema nekoj zemlji...

Objavljeno:

Slavna glumica Mira Furlan mogla bi se opisati i preko uloge za američku (Amazon) TV seriju "Just Add Magic". Kao žena koja ne stari i ima magične moći.

U intervjuu za Nedeljnik je pričala o tome kako se oseća na graničnim prelazima, kao bivša Jugoslovenka, Amerikanka, o Jugoslaviji, šta priča svojim studentima, u kojim trenucima možete biti patriota prema nekoj zemlji...

"Nakon svih ovih godina sam došla do zaključka da je našim ljudima izdaja nekako lako, prelako išla. Na svim nivoima, u svim kategorijama, od javnih do privatnih. Bilo je i još je uvek tako lako izdati prijatelja, ideju, stav. I, na kraju, samog sebe. Izdaje su kukavičke jer su najčešće motivisane oportunizmom ili, još gore, strahom. Kukavičluk i izdaja idu zajedno", rekla je Furlan.

Mira Furlan
Mira Furlan foto: Profimedia

Odavno je otišla sa ovih prostora, a o tome šta sada oseća u povremenim dolascima u Beograd, Zagreb..., ona kaže:

"Sada su preostali samo prijatelji na svim tim prostorima. Njih ima vrlo malo ali su time vredniji. Sve ostalo me više ne zanima, niti se time više bavim. Istrošilo se sve to, što se mene tiče. Domaće novine ne čitam, domaću televiziju ne gledam, ne znam više imena političara niti bih mogla da prepoznam njihova lica na fotografijama".

Bonus video

Espreso intervju - Eliza Hodža

(Espreso.co.rs/ Nedeljnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.