POSLEDNJI POZDRAV VELIKOM PROFESORU! Glumci u suzama ispratili Predraga Bajčetića na večni počinak! (FOTO)(VIDEO)
Foto: Vladimir Sporčić

Velikani srpskog glumišta po pljusku nosili kovčeg

POSLEDNJI POZDRAV VELIKOM PROFESORU! Glumci u suzama ispratili Predraga Bajčetića na večni počinak! (FOTO)(VIDEO)

U koloni poslednjeg ispraćaja velikog profesora uputili su se Bajčetićevi najbliži, ali i veliki broj njegovih bivših studenata, kolega i prijatelja

Objavljeno:

Predrag Bajčetić, poznati srpski producent, režiser i profesor glume na Fakultetu dramskih umetnosti, preminuo je 30. maja u 85. godini u Beogradu, a sahranjen je danas na Novom groblju u porodičnoj grobnici.

U koloni poslednjeg ispraćaja velikog profesora uputili su se Bajčetićevi najbliži, ali i veliki broj njegovih bivših studenata, kolega i prijatelja.

Velikani srpskog glumišta po pljusku nosili kovčeg
Velikani srpskog glumišta po pljusku nosili kovčeg foto: Vladimir Sporčić

Poslednje zbogom uputili su Nenad Jezdić, Sloboda Mićalović, Nikola Kojo, Goran Sultanović, Bogdan Diklić, Zoran Živković, Caci Mihailović, Miroslav Mika Aleksić, Nenad Hadži Maričić, Miloš Lalukin, iguman manastira Draganac Hilarion, Ljuba Tadić, Branko Cvejić, Uliks Fehmiju, Dejan Mijač i mnogi drugi.

Ni snažan pljusak nije sprečio prijatelje da odaju poštu, pa su se sa cvećem i svećama u ruci svi zajedno uputili ka porodičnoj grobnici Bajčetića.

foto: Vladimir Sporčić

Na Fakultetu dramskih umetnosti u ponedeljak je održana komemoracija povodom smrti čuvenog profesora Bajčetića.

Svi su ga obožavali
Svi su ga obožavali foto: Vladimir Sporčić

Od voljenog učitelja glume oprostio se veliki broj poštovalaca, a svojim govorom sve je rasplakao Nenad Jezdić.

"Do 18. godine nisam imao uzor. Vi ste bili moj uzor. Ako išta vredim kao čovek, to je samo vaša zasluga. Od rođenog oca nisam dobio to što ste mi vi darovali, profesore.

Da li me čujete? Čujem samo jedno nečujno "da". Svima ste nam bili kao otac. Vi niste imali svoju decu, ali ostavljate mnogo kćeri i sinova", rekao je Jezdić, a zatim pogledao u njegovu sliku i zaplakao.

Iz generacije u generaciju, s profesorom Bajčetićem kalili su se neki od najboljih glumaca naše scene: Svetlana Bojković, Petar Božović, Branko Milićević, Nenad Jezdić, Slobodan Beštić, Isidora Minić, Milica Mihajlović, Rastko Lupulović, Marija Vicković, Ana Franić, Sloboda Mićalović.

Bonus video

TUGA JE PREVELIKA ZBOG GUBITKA PRIJATELJA: Kemal Malovčić progovorio nakon sahrane! Vidite po ovom narodu da je bio dobar čovek!

(Espreso.co.rs/ Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.