ŠTA TO S NAMA NIJE U REDU? Mediji su suze ronili zbog Sinanove smrti, a za smrt čoveka koji je napravio generacije vrhunskih glumaca NIKOG NIJE BILO BRIGA!
Foto: Zorana Jevtić, Damir Dervišagić

kakav smo to narod postali?

ŠTA TO S NAMA NIJE U REDU? Mediji su suze ronili zbog Sinanove smrti, a za smrt čoveka koji je napravio generacije vrhunskih glumaca NIKOG NIJE BILO BRIGA!

Komemoracija profesoru Bajčetiću, koja je održana u ponedeljak na FDU, prošla je daleko ispod medijskog radara

Objavljeno: 14:05h

Odlazak profesora glume Predraga Bajčetića, velikog srpskog reditelja i redovnog profesora glume na FDU, duboko je potresao našu umetničku scenu, kao i sve njegove mnogobrojne kolege i studente.

Od 1964. ispratio je mnoge generacije danas sjajnih glumaca. U jednoj od njih stasali su Gorica Popović, Tanja Bošković, Ljiljana Dragutinović, Radmila Živković, Jelica Sretenović, Milan Štrljić, Branko Jerinić, Miralem Zupčević, Azra Čengić...

Društvene mreže preplavili su tužni oproštaji studenata, koji su postavljali slike i poslednje pozdrave svom profesoru.

- S anđelima putujte dragi profesore... Hvala vam na svemu - poručila je Sloboda Mićalović.

Sa andjelima putujte dragi profesore....hvala vam na svemu??#predragbajcetic#klasa99#fdu#

A post shared by Sloboda (@sloboda_micalovic_boba) on

Srna Lango takođe je uputila poslednje zbogom.

- Profesore, hvala što ste nas primili, hvala što ste verovali, hvala što smo Vam verovali, hvala što ste nas čekali, hvala što ste ostali autoritet, hvala što ste umeli, hvala što ste sve čuvali u kompjuteru dok smo se tome opirali a posle sa tim računali, hvala što ste se smejali budalama, hvala što ste me ljutili kao retko ko i bili duhoviti ....Putujte mirno dragi profesore Bajčeticu. Anđeli s Vama.

- On je bio Bajča, a mi, njegovi studenti, "Bajčini svedoci". Zbogom, predivni profesore! - napisala je Bojana Maljević, a Tviter je prosto bio preplavljen potresnim pozdravima profesorovih poštovalaca.

Ima samo jedna caka.

Komemoracija koja je održana u ponedeljak na FDU, prošla je daleko ispod medijskog radara, retko ko da je uopšte pomenuo, a sahrana je koja se danas održava na Novom groblju u Beogradu izgleda, isto tako, ne zavređuje ničiju pažnju.

Profesorovi poštovaoci su u šoku zbog ovakvog medijskog izveštavanja
Profesorovi poštovaoci su u šoku zbog ovakvog medijskog izveštavanja foto: Printscreen/Twitter

Zašto? Tužno, ali verovatno je razlog takvog izveštavanja - smrt pevača narodne muzike Sinana Sakića.

Njegova prerana smrt okupirala je pažnju svih novinara srpske štampe, koji su njegovu sahranu prenosili iz minuta u minut kao da je to glavno dešavanje u zemlji.

Ko je sve tamo bio, šta je radio, koliko je ko od pevača plakao, šta je obukao - to je bila glavna preokupacija novinara.

Ipak, nisu oni krivi. Narod to želi da čita, zanimljivo je svima da vide Draganu Mirković pored kovčega i čitaju šta ucveljeni Mile Kitić ima da kaže, bez osuda prema njima jer oni su ispratili svog kolegu i prijatelja na večni počinak.

foto: Zorana Jevtić

Čak i oni koji su se do juče zgražavali nad Sinanovim stihovima i glumili urbane i sofisticirane građane, sad su odjednom pokojnog pevača naprasno zavoleli, krenuli da kače njegove hitove po društvenim mrežama i govore kako je bio neprikosnoveni talenat.

Bonus video

Branislav Lečić, Espreso intervju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.