SRBI SU HTELI DA UBIJU SVE! Svi su zgroženi što je hrvatski baletan rekao za Srbiju da je SMRDIJA, a zaboravili su kakve bljuvotine je izgovorio čuveni glumac (FOTO)
Foto: Printscreen

pljuje nas ko stigne

SRBI SU HTELI DA UBIJU SVE! Svi su zgroženi što je hrvatski baletan rekao za Srbiju da je SMRDIJA, a zaboravili su kakve bljuvotine je izgovorio čuveni glumac (FOTO)

Ne pitajte me ništa, jedva ostah živ u toj smrdiji. Strašno, napisao je 25. maja Ronald, odlazeći sa aerodroma "Nikola Tesla"

Objavljeno:

Hrvatski koreograf i nekadašnji baletski prvak Državne opere u Berlinu, Ronald Savković, koji je prethodnih dana u Beogradu radio na baletu "Hazarski rečnik - Lovci na snove" i od Narodnog pozorišta dobio 6 miliona dinara, po odlasku iz Srbije ostavio je krajnje neprimeren komentar na svom Fejsbuk profilu koji je naknadno ugasio.

- Ne pitajte me ništa, jedva ostah živ u toj smrdiji. Strašno - napisao je 25. maja Ronald, odlazeći sa aerodroma "Nikola Tesla" za Berlin.

Nedugo nakon toga, pokušao je da se opravda rekavši da je u razgovorima po našem glavnom gradu naučio taj izraz i pogrešno ga shvatio. On se tom prilikom i najiskrenije izvinio zbog svojih reči i neodmerenog izraza koji je upotrebio, ali hajka po medijima nemilosrdno se nastavila.

Ronald Savković
Ronald Savković foto: Printscreen

S druge strane, čuveni holivudski glumac Morgan Frimen je početkom godine imao još gore izjave na račun naše zemlje, ali to izgleda nikome nije toliko zasmetalo, verovatno iz razloga što nije hrvatskog porekla.

Mada nije ni on kriv... Šta im tamo serviraju u vestima nije ni čudo što misli svašta o nama
Mada nije ni on kriv... Šta im tamo serviraju u vestima nije ni čudo što misli svašta o nama foto: Reuters

On je tada u dokumentarnoj emisiji „Priča o nama“, koju vodi na kanalu Nacionalna geografija, optužio srpski narod za genocid i etničko čišćenje u Srebrenici.

U jednoj od epizoda Frimen se u Sarajevu i Srebrenici susreo sa bosanskim novinarem Senadom Hadžifejzovićem i njegovim sinom Feđom.

- Šta se, zaboga, ovde desilo?! - uskliknuo je šetajući grobljem u Srebrenici.

- Ono što se ovde desilo je genocid. Granica sa Srbijom je veoma blizu. Srbi su došli ovde i hteli da ubiju sve, želeli su da ovu teritoriju odvoje od Bosne i pripoje je Srbiji. Srpska vojska sakupila je sve muškarce, žene i decu i smestila ih u fabrike. Tamo su ih razdvojili, pa su muškarci i dečaci odvedeni u planine i ubijani. Tada su počeli s masovnim ubijanjem, po 1.000 ljudi u jednom naletu - izgovorio je Feđa Hadžifejzović i dodao da ne može da veruje kako je neko mogao da uradi takvo „etničko čišćenje“.

Frimen je kasnije dao i intervju istom bosanskom novinaru Senadu Hadžifejzoviću, u kojem je izjavio da mu je izuzetno drago što je u Bosni, ali i nabrajao republike nastale raspadom Jugoslavije, pa pomenuo i Kosovo kao nezavisnu državu.

Bonus video

Branislav Lečić u poseti Espresu

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.