GLEDAOCI ĆE BITI IZNENAĐENI: Reditelj serije Nemanjići otkrio detalje druge sezone!
Foto: Nebojša Mandić

Serija se nastavlja

GLEDAOCI ĆE BITI IZNENAĐENI: Reditelj serije Nemanjići otkrio detalje druge sezone!

Ostaje nam još veliki posao do finalizacije projekta

Objavljeno:

Završeno je emitovanje prvog ciklusa serije "Nemanjići - rađanje kraljevine" Gordana Mihića, a u režiji Marka Marinkovića. Iako je serija dočekana na nož, mora se priznati da je u isto vreme bila i veoma gledana.

- Svaki javni posao podrazumeva kritiku, pa i satiru. Mnoge kritičare poznajem lično. Ipak, većina gledalaca nije bila na njihovoj strani. Drago mi je da se o ovoj seriji razvila polemika. To znači da serija nikoga nije ostavila ravnodušnim. Na oštru kritiku dovoljan je odgovor - dok su emitovani, Nemanjići su bili najgledaniji program u državi - priča reditelj Marko Marinković i iznosi mišljenje zbog čega se podigla velika medijska prašina i da li je to bilo bespotrebno.

- Veliki trud i napor smo uložili da posle dužeg vremena srpskoj javnosti predstavimo deo istorije koji se tiče stvaranja srpske države. Iako je taj projekat za naše uslove produkcijski vrlo zahtevan, odnosno vrlo skup, ako pogledate slične projekte koji se rade u svetu, mi smo obavili posao za mnogo manje para. Tako da samo 20 minuta "Igre prestola" košta kao cela naša serija. Zato su nam strani producenti odali priznanje na obavljenom poslu. Da li je medijska prašina bila bespotrebna ili ne, prosudiće vreme, ali je nama bitno da je serija naišla na dobar prijem kod široke publike, za koju je i rađena -.

Druga ruka scenarija nastavka "Nemanjića" je pri kraju, kao i rad na prvim analizama i razradama.

- Ostaje nam još veliki posao do finalizacije projekta koji će govoriti o sukobu oca i sina, Uroša i Dragutina, oko prestola, a tu je i romantična priča o Urošu i Jeleni Anžujskoj - priča reditelj i otkriva ko će se od glavnih junaka iz prvog ciklusa pojaviti i u nastavku.

- Sava i Ana Dandolo treba da ostave još traga u srpskoj istoriji, a dalje ne bih otkrivao. Neka bude prijatno iznenađenje - .

Bonus Video:

(VIDEO) VODITELJKA SLAGALICE BLISTA U POPULARNOJ SERIJI! Kristina Radenković: Zaigrati u Nemanjićima je kao neki san!

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.