Umro Alan Rikman! Poslednji pozdrav za Snejpa iz Harija Potera!

Odlazak velikana!

Umro Alan Rikman! Poslednji pozdrav za Snejpa iz Harija Potera!

Britanski glumac Alan Rikman, poznat po ulozi čarobnjaka Severusa Snejpa u filmskoj franšizi o Hariju Poteru, preminuo je u 69. godini.
Objavljeno:

Alan Rikman, velikan britanskog filma i pozorišta umro je u 70. godini života. Glumac koji je tumačio brojne uloge u filmovima, između ostalih i u “Umri Muški” i u “Hariju Poteru” umro je u Londonu od kancera. Rikman koji je svojim prepoznatljivim glasom portretisao neponovljive uloge, svetsku slavu stekao je 1988. kada je igrao zlikovca Hansa Grubera u “Umri muški”. Zanimljivo je da je u filmu njegov brat bio Džeremi Ajrons, a da su naučnici (jedan lingvista i jedan inženjer zvuka) otkrili da kombinacija glasova ta dva glumca predstavlja "idealan muški glas". Inače, uloga zlikovca ponuđena mu je samo dva dana nakon što je došao u Los Anđeles u 42. godini života.

šerifa od Notingema u “Robinu Hudu” iz 1991. i zastrašujućeg Raspućina u istoimenom filmu iz 1995. Truly, Madly, Depply”, a četiri godine kasnije bio je časni i skromni Kol Brendon u “Razumu i osećajnosti”.
“The Winter Guest” , a prošle godine imao je novu saradnju sa Kejt Vinslet, njegovom koleginicom iz “Razum i osećajnost”

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.