DA LI ĆEMO GLEDATI DRUGU SEZONU NEMANJIĆA? Snimanje serije POD ZNAKOM PITANJA, ovo je glavni problem!
Scena iz "Nemanjića", Foto: Promo

završena prva sezona

DA LI ĆEMO GLEDATI DRUGU SEZONU NEMANJIĆA? Snimanje serije POD ZNAKOM PITANJA, ovo je glavni problem!

Evo šta kaže reditelj Marko Marinković

Objavljeno:

Snimanje druge sezone "Nemanjići - rađanje kraljevine" neizvesno je zbog salve negativnih komentara na račun ovog projekta, kaže reditelj Marko Marinković.

On veruje da će to loše uticati na Upravni odbor RTS, koji donosi konačnu odluku o tome hoće li gledaoci uživati u nastavku ekranizacije najznačajnije epohe.

- Uredništvo i direktor RTS - a su za nastavak serije, ali je Upravni odbor Javnog servisa taj koji će doneti konačnu odluku jer je pravilo takvo, pre svega zbog odobrenja budžeta. Osim toga, oni će pokazati da li je negativna kampanja konkurentskih medija i svih neprijatelja serije "Nemanjići" pobedila. Tek onda ćemo znati da li se radi nastavak ili ne - priča Marinković.

Prema njegovom mišljenju negativne kritke na račun serije bile su neosnovane i finansirane.

- To je tendenciozna kampanja, koja je očigledno bila dirigovana i plaćena. Neki od najuglednijih listova ovih dana korisili su dezinformacije i u sve to čak upleli Srpsku pravoslavnu crkvu. To je stvarno nedopustivo i nije u redu - objašnjava Marinković i dodaje da takvi natpisi, ali i komentari na pojedinim društvenim mrežama nisu bili objektivini.

- Smatram da negativni tekstovi o seriji, ali i komentari na pojedinim društvenim mrežama, pre svega Tviteru, nisu objektivni. Objektivnost su gledaoci i javnost, a tu imamo pozitivnu potvrdu. Gledanost je sve vreme bila ogromna, a tu su i pozitivne kritike nažalost nisu toliko doprle u medije - jasan je reditelj.

On ističe da bi voleo da se nastavi snimanje serije i da su on i ekipa spremni za to.

- Bilo bi šteta da se ne nastavi sa ovim projektom. Sumnjam da bi se neko drugi usudio da posle ovako negativne kampanje nastavi da snima, ali mi smo spremni na to. Kada podvučem crtu, prezadovoljan sam prvom sezonom, ponosan sam na celu ekipu, sve glumce i autore koje sam uspeo da okupim - završio je Marinković.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.