TO JE BIO JEDINI PUT DA SE ON POJAVIO NA FILMU! Nakon 30 godina, pronašli smo Sirćeta iz filma Specijalno vaspitanje! (FOTO)
Foto: Prtintscreen

sećate se ovog lika?

TO JE BIO JEDINI PUT DA SE ON POJAVIO NA FILMU! Nakon 30 godina, pronašli smo Sirćeta iz filma Specijalno vaspitanje! (FOTO)

Jedan od kultnih filmova srpske kinematografije "Specijalno vaspitanje" snimljen je pre 30 godina, ali njegove likove pamtimo i dan danas

Objavljeno:

Film "Specijalno vaspitanje", jugoslovenski film iz 1977. godine, koji je režirao Goran Marković, dobio je niz nezvaničnih nagrada, dok je Ljubiša Samardžić, za ulogu milicionera Caneta, dobio Zlatnu arenu za mušku epizodnu ulogu.

Specijalno vaspitanje“ je jedno vreme bio najpopularniji Markovićev film kome je ovo debitantsko delo otvorilo mogućnost za kasnije uspešno bavljenje igranim filmom.

U ovom filmu debitovalo je i nekoliko kasnije veoma značajnih glumaca, kao što su Branislav Lečić, Slavko Štimac, Josif Tatić i Olivera Ježina.

Branislav Lečić je ulogom Fikreta Hadžiabdića, sebi još tada odredio put glumca koji će se najbolje snalaziti prilikom tumačenja likova koji se nalaze sa druge strane zakona.

Ipak, pored svih filmskih veterana, u filmu se istakao i čuveni "Sirće" koga je tumačio Hasim Ugljanin, kome je ovo bilo jedino pojavljivanje na filmu.

Evo kako on danas izgleda:

Bonus video

Glossy lično specijal: Glumci serije Istine i laži otkrili najveće tajne

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.