Reči uz koje su se prijatelji oprostili od Jelene Žigon kidaju dušu!
Sveštenik Radomir sa Cetinja, Foto: Filip Plavčić

POTRESNO

Reči uz koje su se prijatelji oprostili od Jelene Žigon kidaju dušu!

Od Jelene Žigon danas se zauvek opraštaju porodica, prijatelji i kolege

Objavljeno: 14:16h

Srbija se danas prati na večni počinak Jelenu Žigon, glumicu koja je bila oličenje skromnosti i otmenosti i koja je umnogome obeležila srpsku kinematografiju.

Sahrana je upriličena na Novom groblju u Beogradu, a opelo je držao sveštenik sa Cetinja - otac Radomir.

Reči koje je izgovorio potresle su sve prisutne:

Sahrana Jelene Žigon
Sahrana Jelene Žigon foto: Dragana Udovičić

- Nikola i Ivana, Jelenini dragi unučići, braćo i sestre, Hristos vaskrse. Ispraćamo nenametljivu i skromnu ženu koja nas je obogatila umetnošću glume i nadasve gospodstvenom lepotom. Najveći dar koji čovek može da dobije od Boga jeste da se upokoji na Vaskrs i tokom cele Vaskršnje nedelje. Čovek može da živi večno samo služeći Bogu i bližnjima, a svaki čovek je bližnji. Dan rađanja i smrti nije slučajnost, već oličenje velike simbolike - rekao je otac Radomir.

Tihomir Arsić
Tihomir Arsić foto: Dragana Udovičić

Jelenin kolega, Tihomir Arsić, održao je govor koji dolikuje jednoj divi kakva je bila ona:

- Jelena je jedino podizala glas kada je govorila o stradanju našeg naroda na Kosovu i Metohiji. Bila je najlepša i najizuzetnija srpska dramska umetnica, ali njena jedinstvena lepota nije joj uvek išla na ruku u eri partizanskih filmova. Ipak, i pored svih poteškoća, ostvarivala je značajne role i bila nosilac nekih od najprestižnijih priznanja. Živela je životsmelo i uspravno. Lično ću je pamtiti po najlepšoj ljubavnoj sceni kada Radetu Markoviću izgovori ljupko "Volim te". Jelena, volim te - rekao je Tika Arsić sa tugom u glasu.

Bonus video JELENU ŽIGON ISPRAĆAJU STIHOVIMA KOSOVSKIH BOŽURA: Muk i tuga u dugačkoj koloni ispred Nikoljske crkve na Novom groblju!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.