DOBILI 350.000 ZA LJUDSKA PRAVA U DOMENU ISHRANE: Sve je to u redu, ali kakve veze ima ovaj projekat Bjelice i Pajkića s kulturom?! (VIDEO)
nebojša Pajkić i Isidora Bjelica, Foto: Story / Luka Šarac

KAKO SAD OVO?

DOBILI 350.000 ZA LJUDSKA PRAVA U DOMENU ISHRANE: Sve je to u redu, ali kakve veze ima ovaj projekat Bjelice i Pajkića s kulturom?! (VIDEO)

Pajkić i Bjelica su ispunili kriterijume na gradskom konkursu za finansiranje kulturnih projekata, iako mnogima ni ovaj put nije jasno kako

Objavljeno:

Nedavno je završen Konkurs grada Beograda, na kome su dodeljena sredstva za (su)finansiranje projekata u kulturi za 2018. godinu u oblasti likovne, primenjene, vizuelne umetnosti, dizajna i arhitekture.

Jubilej - 20 godina Suzane Perić na kokursu je dobio 400.000 dinara, što je izazvalo priličnu buru u javnosti, jer mnogima nije jasno na osnovu čega je iz gradskog budžeta za finansiranje likovne umetnosti izdvojen toliki novac za projekat modne dizajnerke i kakve ona zapravo veze ima s kulturom.

Tim povodom zatražena je ostavka sekretarke za kulturu Ivone Jevtić zbog "malverzacija na gradskom konkursu".

Ostavku su, između ostalog, tražili Asocijacija Nezavisna kulturna scena Srbije i inicijativa Ne davimo Beograd.

Pomenuti konkurs ponovo se našao u žiži javnosti, ovog puta zbog Udruženja Isidore Bjelice i Nebojša Pajkića, koji su u domenu zaštite ljudskih prava u domenu ishrane za svoj projekat dobili 350.000 dinara.

Oni su ispunili kriterijume na gradskom konkursu za finansiranje kulturnih projekata, iako mnogima ni ovaj put nije jasno - kako?

Tviteraši nisu štedeli dobitnike finansijskih sredstava ni ovog puta, a ovo su samo neke od objava:

U komentarima se između ostalog može pročitati:

"Šta znači, leba ti - zaštita ljudskih prava u domenu ishrane?"

"Molim Isidoru i Pajkića da radi očuvanja zrna kulture dobijeni novac iskoriste za lečenje nekulturnog, bezobraznog i bezobzirnog sina Lava...možda ima leka..."

"Najgore je sto su ovo smesne pare. Bjelica-Pajkic par se prodaje za manje od 3k €. Intelektualna prostitucija gde i dete podvodiš za 3k€. Beda duha i novčanika".

Podsetimo, prema rezultatima Konkursa, objavljenim 23. marta na sajtu Grada, za ukupno 411 odobrenih projekata u kulturi i projekata umetničkih, odnosno stručnih i naučnih istraživanja u kulturi, iz gradskog budžeta će u 2018. godini biti izdvojeno oko 116,1 miliona dinara (oko 984.000 evra) za projekte u 13 oblasti.

Odobrena sredstva kreću se u rasponu od 30.000 dinara (oko 254 evra) do pet miliona dinara (oko 42.370 evra), koliko je izdvojeno za aktuelni 15. Beogradski festival igre, čiji je selektor Aja Jung.

Isidora i Nebojša Pajkić su majka i otac Lava Pajkića, čija je emisija na jednoj velikoj komercijalnoj televiziji direktan vetar u leđa vladajućim partijama.

BONUS VIDEO: Espreso tviter Ksenija Radovanović i Dobrica Veselinović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.