NOVO OSTVARENJE BJELOGRLIĆA: Sprema novu seriju čiji su glavni junaci - Srbin i Hrvat
Dragan Bjelogrlić priprema novu seriju, Foto: Fonet

ekskluzivno

NOVO OSTVARENJE BJELOGRLIĆA: Sprema novu seriju čiji su glavni junaci - Srbin i Hrvat

Ukratko ćemo otkriti da će se serija baviti sudbinama dvojice članova poslednje zlatne generacije jugoslovenske košarke

Objavljeno:

Dragan Bjelogrlić idejni je tvorac i koproducent velike serije čiji su glavni junaci dva člana poslednje zlatne generacije jugoslovenske košarke – Srbin i Hrvat.

Bjelogrlićevo kreativno učešće u ovom ambicioznom regionalnom projektu se, kako saznajemo, tu i završava. On će se posvetiti nastavku "Senki nad Balkanom", dok će režiju "košarkaša" kao i pisanje scenarija poveriti grupi drugih autora.

Ekipa scenarista je već oformljena i priča o sudbini dva bivša velika košarkaša se uveliko sklapa. Pored Bjelogrlićevog sad već stalnog saradnika Vladimira Kecmanovića, tu su još pisac Kosta Peševski, scenarista iz Hrvatske Antonio Gabelić, koji je između ostalog učestvovao u pisanju scenarija za jednu sezonu hit serije "Bitange i princeze" i kod nas veoma popularnog sitkoma...

Imena reditelja i glumaca Bjelogrlić još drži u tajnosti. "Blic" je imao uvid u sinopsis i iz kontakata sa nekim članovima autorskog tima saznao da se, s obzirom na to da se radi o veoma ambicioznom projektu i posebno atraktivnoj temi, očekuje uspeh ravan prethodnim Bjelogrlićevim projektima.

Ukratko ćemo otkriti da će se serija baviti sudbinama dvojice članova poslednje zlatne generacije jugoslovenske košarke, Srbinu i Hrvatu, koji nakon blistavih igračkih karijera započinju nove živote, pokušavaju da se ostvare u drugim poslovima, ali se nakon mnogo godina ponovo sreću s namerom da se vrate svojoj najvećoj ljubavi - košarci.

Pored košarke, kroz seriju ćemo pratiti snažno isprepletane pojedinačne životne sudbine glavnih aktera. Snimanje će početi u narednih mesec-dva, a emitovanje je planirano za jesen.

Što se tiče drugog Bjelogrlićevog aktuelnog projekta "Senke nad Balkanom", definitivno ćemo gledati drugu sezonu. Scenaristički tim ostaje skoro isti, jedino, u ekipi neće biti više Danice Pajović.

'Senke nad Balkanom
"Senke nad Balkanom" se nastavljaju tamo gde je završena poslednja epizoda prvog ciklusa i prikazivaće događaje iz 1933. i 1934. godine foto: Printscreen

Drugu Bjelinu "sobu pisaca" (o tom njegovom izumu smo nedavno pisaliizveštavajući sa panela na Kopaonik biznis forumu), u kojoj nastaju "Senke 2" čine sam Bjelogrlić, Kecmanović, Dejan Stojiljković i Stevan Koprivica (autor inicijalne priče za "Senke").

Serija se nastavlja tamo gde se završila poslednja epizoda prvog ciklusa i prikazivaće događaje na Balkanu iz 1933. i 1934. godine, koji su prethodili marsejskom atentatu u kom je ubijen jugoslovenski kralj Aleksandar Karađorđević.

U glavnim ulogama ćemo gledati i dalje Dragana Bjelogrlića, Andriju Kuzmanovića, Gordana Kičića, Mariju Bergam (pratiće se njeno vođenje organizacije Tula), Goran Bogdan će i dalje igrati Mustafu Golubića...

"Junajted medija": Ekskluzivno na Top kanalu

Serija o zlatnim košarkašima će se, nezvanično saznajemo, od jeseni prikazivati na kablovskom Top kanalu, baš kao i nastavak "Senki nad Balkanom", čiji početak emitovanja još nije definisan. U "Junajted mediji" (United Media), koja pored Top kanala ima i Sport klub, N1 i druge, potvrdili su nam da su se dogovorili o saradnji sa Bjelogrlićem.

- Vrlo smo srećni što započinjemo saradnju sa našim eminentnim umetnikom Draganom Bjelogrlićem i što će se druga sezona serije "Senke nad Balkanom" premijerno emitovati na Top kanalu - kaže direktor "Junajted medije" Aleksandra Subotić.

Ona objašnjava i zašto je Top kanal za kratko vreme postao jedan od najgledanijih domaćih kablovskih kanala.

- Top kanal prati svetske trendove i ovim nastavlja da pruža ekskluzivan sadržaj i da premijerno emituje visokobudžetne domaće serije.

Bonus video:

Humanitarni koncert u Skoplju za srpsku decu sa Kosova i Metohije

(Espreso.co.rs/Blic.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.