PRED CRKVOM SVETOG NIKOLE PLAČU PORODICA I KOLEGE GLUMCI: Održan pomen Nebojši Glogovcu na Novom groblju (FOTO)(VIDEO)
Supruga Nebojše Glogovca, Foto: Vladimir Sporčić

potresni prizori

PRED CRKVOM SVETOG NIKOLE PLAČU PORODICA I KOLEGE GLUMCI: Održan pomen Nebojši Glogovcu na Novom groblju (FOTO)(VIDEO)

U Aleji zaslužnih građana na Novom groblju danas je održan četrdesetodnevni pomen slavnom glumcu Nebojši Glogovcu

Objavljeno:

Pomen je počeo nešto pre 11 časova u crkvi Svetog Nikole uz pojanje hora Divne Ljubojević.

Među prvima su na groblje stigli Glogovčevi najmiliji, otac Milovan, majka Milena, supruga Milica sa kojom ima ćerkicu Sunčicu, prva supruga Mina i sinovi Miloš i Gavrilo, ali i kolege Dragan Mićanović, Nikola Đuričko i Vojin Ćetković.

Nakon pomena u crkvi, porodica i prijatelji pokojnog umetnika zaputili su se zajedno, u koloni, do grobnog mesta u Aleji zaslužnih građana.

Hor i sveštenici pojali su na mestu glumčevog večnog počinka, a na čelu je, u tišini, stajao njegov otac Milovan. Samo se na kraju tužnoj koloni obratio rečima: "Hvala što ste došli da se pomolimo za Nebojšu..."

Nebojša Glogovac je sahranjen 12. februara pored Milorada Mandića Mande, u istom redu gde se nalaze i grobovi Dragana Nikolića i Velimira Bate Živojinovića. Opelo je služio glumčev otac, sveštenik Milovan Glogovac, uz mitropolita Amfilohija Radovića, dok su sinovi nosili krst.

Brojne kolege došle su na odavanje pomena velikom glumcu
Brojne kolege došle su na odavanje pomena velikom glumcu foto: Vladimir Sporčić

Komemorativni skup održan je u Jugoslovenskom dramskom pozorištu, uz prisustvo porodice, prijatelji i kolega, a završen je gromoglasnim aplauzom i suzama svih prisutnih.

Nebojša Glogovac je rođen 30. avgusta, 1969. u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana i Milene Glogovac. Porodica se preselila u Pančevo kada je Nebojša imao 7 godina. Glogovac je imao malu ulogu školskog druga Slobodana Popadića u tada vrlo popularnoj seriji „Bolji život“ (1987).

Nebojšini sinovi
Nebojšini sinovi foto: Vladimir Sporčić

Posle srednje škole je upisao studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nakon dve godine studija se predomislio i 1990. je upisao glumu na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

Bonus video

ESPRESO TVITER: Miloš Đurović

(Espreso.co.rs/ Izvor: Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.