STEFAN NEMANJA CITIRA SINANA SAKIĆA, EVDOKIJA POSTALA KRALJICA NOĆI! Da li je ovo najgora epizoda Nemanjića do sada? (FOTO)
Posle još jedne epizode u kojoj se gotovo ismeva srpska srednjevekovna istorija, možemo samo da se zapitamo šta su RTS-u skrivili Nemanjići, Foto: Printscreen

blam nad blamovima

STEFAN NEMANJA CITIRA SINANA SAKIĆA, EVDOKIJA POSTALA KRALJICA NOĆI! Da li je ovo najgora epizoda Nemanjića do sada? (FOTO)

Sinoć smo imali prilike da gledamo novu epizodu serije "Nemanjići", koja ni ovog puta nije prošla bez grešaka scenarista

Objavljeno:

Sinoć se na RTS-u emitovala šesta epizoda serije "Nemanjići - rađanje kraljevine" od koje se mnogo očekivalo s obzirom da su Stefan, Vukan i Rastko porasli i dočekali da ih glume vrsni glumci, pa su se svi nadali da serija konačno dobija dugo očekivani obrt.

Nažalost, ponovo nas je dočekao "dorćolski" rečnik, ali i nove nelogičnosti.

U jednoj od scena na početku epizode, Papin izaslanik dolazi kod Stefana Nemanjića, a srpski vladar ga uporno nudi malinama koje tada u Srbiji nisu postojale.

Takođe, ovoga puta, umesto Vukana i Stefana, vizantijska princeza Evdokija našla se u ulozi kraljice noćnih klubova, imajući u vidu da je u jednoj od scena, Stefan Nemanjić upozorava da mora da se smiri od noćnog života.

Međutim, ona očigledno nastavlja da lumpuje, pa u sledećoj sceni Stefanov sluga saopštava vladaru da je kod princeze opet bilo neko "društvo iz Carigrada". Ipak, vrhinac nelogičnosti i slobodno možemo reći - ludila, nastaje kada Stefan pronalazi Evdokiju kako spava pijana sa sve razbacanim krčazima vina oko sebe. Poziva stražu da je izbace, oni je izvode napolje, a Stefan Nemanjić se nekim čudom tj. bujnom maštom reditelja i scenarista, "teleportuje" ispred dvorca.

Za kraj, šlag na torti ili čak višnja na tom šlagu, usledila je u sceni u kojoj Stefan Nemanja umire, a poslednje reči su mu: "Kratak je naš put… Sve je dim… i san.", što nas podseća na stihove Sinana Sakića "Sve je postalo pepeo i dim".

Stefan Nemanja umire i citira Sinana
Stefan Nemanja umire i citira Sinana foto: Printscreen

Logično, na Tviteru ponovo pljušte kritike, a mnogi su primetili i da glumica Dubravka Mijatović izgleda mlađe od svog sina.

Šta više da vam kažemo kad se, sudeći prema reakcijama publike, serija pretvorila u parodiju, a najveća srpska srednjevekovna dinastija postala je glavni predmet podsmeha na društvenim mrežama.

Bonus video:

ESPRESO TVITER: Miloš Đurović

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.