MIKI MANOJLOVIĆ JE DOBIO ODGOVOR OD KOGA MU SE PUŠI! A dobro vam je 100 miliona za proslavu Nove godine i 50 hiljada evra Aci Lukasu?!
Manojlović dodaje da se za kulturu malo izdvaja i daje zato potreban pozitivan pritisak, Foto: Damir Dervišagić, Beta

nije mu ostala dužna

MIKI MANOJLOVIĆ JE DOBIO ODGOVOR OD KOGA MU SE PUŠI! A dobro vam je 100 miliona za proslavu Nove godine i 50 hiljada evra Aci Lukasu?!

Gorica Mojović je istakla da je, pošto je Manojlović visoko pozicioniran u ovoj vlasti, trebalo da se buni kad su ukinute pare za kinematografiju

Objavljeno: 15:34h

Reagujući na izjavu Mikija Manojlovića da od Branislava Lečića naovamo ništa nije učinjeno za kulturu nekadašnja sekretarka za kulturu Grada Gorica Mojović ističe da je ta, kao i „niz drugih glumčevih izjava netačna“.

- Kao u ostalom i ona da su svi ’naši’ zakoni u kultri za vreme vlasti koja je gubitnik na ovim izborima loši. To apsolutno nije tačno - rekla je Mojović.

Ona je istakla da nijedan od onih zakona koji sapliću kulturu nije donet u prethodnom periodu.

- Pričam o zakonu o kulturi 2009. koji nije bio loš a onda ga je Tasovac pokvario. Ono što je najstrašnije što je 2011, kada je bila ova gubitnička vlast, donet zakon o kinematografiji koji je obezbeđivao više od 600 miliona dinara godišnje, pa je Tasovac i to ukinuo. Da ne govorim o javnim nabavkama, o samostalnim umetnicima, sve je to doneto za vreme ove vlasti i Miki Manojlović se nikada nije oglasio tim povodom, a bilo je polemika, bilo je obraćanja udruženja, bilo je raznih pojedinaca koji su ukazivali na pogubnost tih zakona - rekla je Mojović.

Gorica Mojović
Gorica Mojović foto: Dragana Udovičić

Ona je dodala da je Miki Manojlović prećutao da je Jugoslovensko dramsko pozorište izgrađeno kada je u Vladi ministar kulture bio Branislav Lečić.

- On kaže, znači ’ništa ne valja’, a sad je dobro? Dobro je to što Siniša Mali da sto miliona za proslavu Nove godine i 50 hiljada evra Aci Lukasu? U čemu je dobro? Ko su danas direktroi institucija kulture? - kaže Mojović.

Ona je podsetila da su je optuživali da je postaviljala svoje kadrove i da je reč o Svetozaru Cvetkoviću, Branku Cvejuću. Nebojši Bradiću, Jovanu Raduloviću i Branki Pripi, i upitala da li su to bili partijski kadrovi.

- Ko su danas direktori tih ustanova? Zna li iko? ’Ništa nije urađeno za kulturu od Lečića pa naovamo’. Pa meni je žao što ga Jugoslav (Ćosić) nije pitao kada je Miki rekao da je ovaj gradonačelnik bolji od da navede zašto je bolji - rekla je Mojović i dodala da je smatrala da je, pošto je Manojlović visoko pozicioniran u ovoj vlasti, trebalo da se buni kada su ukinute pare za kinematografiju.

Bonus video

Milena Dravić i Miloš Biković na projekciji filma "Led"

(Espreso.co.rs/ Izvor: Danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.