BIO JE SMRT ZA ŽENE, A NA NJEMU NAM JE I HOLIVUD ZAVIDEO: Izgubio je život u užasnoj tragediji, a imao je samo 40 godina... (FOTO)(VIDEO)
Bio je omiljeni glumac, a danas je gotovo zaboravljen, Foto: Printscreen

PRVA AKCIONA ZVEZDA BIVŠE JUGOSLAVIJE

BIO JE SMRT ZA ŽENE, A NA NJEMU NAM JE I HOLIVUD ZAVIDEO: Izgubio je život u užasnoj tragediji, a imao je samo 40 godina... (FOTO)(VIDEO)

Na vrhuncu popularnosti, poginuo je u svojoj 40. godini u teškom udesu kod Inđije. Sa njim je bila i njegova devojka Jasmina Lisac, koja je imala samo 18. godina i koja je, takođe, nastradala

Objavljeno:

Glumačka scena obiluje legendama koje su ostavile neizbrisiv trag u domaćoj filmografiji, a većina nas pamti svoje detinjstvo i odrastanje po likovima koje su oni igrali. Nažalost, među voljenim srpskim glumcima ima i onih koji su doživeli tragičan kraj.

Jedna od legendi domaće filmografije jeste Aleksandar Gavrić, zvani Aca koji je rođen 28. maja 1932. godine u Beogradu. Među starijim generacijama ostao je upamćen kao opasan momak koji postiže nemoguće, razbija negativce i osvaja ženska srca.

Aleksandar Aca Gavrić mlađim generacijama uglavnom je nepoznat
Aleksandar Aca Gavrić mlađim generacijama uglavnom je nepoznat foto: Printscreen

Aleksandar je ostao zauvek među nama kao jugoslovenski glumac i bivši kapetan u vojsci. Među najvažnija filmska ostvarenja u kojima je glumeo ubrajaju se filmovi "Kapetan Leši" i "Marš na Drinu" u kojima je igrao glavne uloge, a često je bio viđen i u italijanskim i nemačkim akcionim ostvarenjima.

Njegova poslednja uloga je bila tokom post produkcije čuvenog filma "Paja i Jare" u kojem je Aca igrao ulogu direktora kombinata.

Nažalost, 6. decembra 1972. godine u Inđiji dogodila se teška saobraćajna nesreća u kojoj je 40-godišnji glumac tragično nastradao i za sobom ostavio ostvarenja po kojima ćemo ga uvek pamtiti.

Delić njegove najzapaženije uloge u filmu "Kapetan Lesi", možete pogledati u videu koji je u prilogu:

Bonus video

Aca Seltik: Umesto o pivu, sad pevam o čaju

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.