REPRIZU SMO GLEDALI 14 PUTA, A NISMO IMALI POJMA! Otkrivamo najzanimljivije detalje iz serije PORODIČNO BLAGO (FOTO)(VIDEO)
Serija koja je obeležila detinjstvo mnogih generacija, Foto: Printscreen

serija je prepuna nelogičnosti

REPRIZU SMO GLEDALI 14 PUTA, A NISMO IMALI POJMA! Otkrivamo najzanimljivije detalje iz serije PORODIČNO BLAGO (FOTO)(VIDEO)

Emitovanje prvog dela serije prekinuto je zbog bombardovanja 21. marta 1999. nakon 21. epizode

Objavljeno:

Na RTS-u se do nedavno po 14. put reprizirala kultna serija "Porodično blago" koja ima 62 epizode, kao i mnogo zanimljivih detalja koji uglavnom promaknu publici.

Nakon snimljenih serija "Bolji život" i "Srećni ljudi" Siniša Pavić je rešio da napiše scenario za "Porodično blago". Snimanje je započeto 1998. godine, kada je završen prvi ciklus od 21 epizode.

Emitovanje prvog dela prekinuto je zbog bombardovanja 21. marta 1999. nakon 21. epizode. Nastavljeno je 25. februara 2001. godine.

Siniša Pavić je glavnu žensku ulogu dodelio Svetlani Ceci Bojković, koja u seriji predstavlja glavu porodice. U prethodna dva projekta ona je glumila jake i stabilne žene.

Tika i Đoša su većini bili omiljeni likovi
Tika i Đoša su većini bili omiljeni likovi foto: Printscreen

U "Porodičnom blagu" najviše su zastupljeni sudski procesi, a sve zbog toga što je Siniša po profesiji sudija koji je u sudstvu radio preko četrdeset godina. Veliki broj zanimljivih delova potekao je iz njegovog iskustva u toj profesiji.

Jedna od greški u seriji javila se u 7. epizodi u kojoj Valerija na svom radnom mestu govori da se preziva Golubović, umesto Gavrilović.

Glumica Mina Lazarević je tada bila na završnoj godini Fakulteta dramskih umetnosti. Reditelj je odlučio da je angažuje tako što joj je dao da glumi Čupku. Tako je mlada glumica dobila prvu televizijsku rolu.

Pomenuta serija je jedina u kojoj se u skoro svakoj epizodi pojavljuju po dva nova lika. Računica je sledeća: za svih 62 epizoda pojavilo se više od 140 glumaca koji su tumačili neke od likova.

Skoro svi likovi iz serije, okupljali su se u čuvenoj kafani “Kod mačka”, u kojoj je radila Rajna (Snežana Savić).

Pesmu koja se čuje u špici, “Srce porodično”, peva Željko Samardžić, a komponovao ju je Kornelije Kovač.

U seriji ima i “Esmeralda” elemenata “oslepljivanja”. Kokan Prodanović (Aleksandar Dunić) je progledao.

Kokana je oslepela prva žena
Kokana je oslepela prva žena foto: Printscreen

Glumac Aleksandar Berček tumači lik Paje Pandurovića, a supruga u seriji mu je Ljiljana Stjepanović odnosno Sida Pandurović i njih dvoje imaju ćerku Zorku koju je glumila Jelena Čvorović. U stvarnom životu Jelena je od Berčeka starija čak dve godine, a od Ljilje četiri.

Sporednu ulogu konobara u Jezdinoj (Feđa Stojanović) kafani tumači Milan Kalinić koji je pored pilotske akademije završio glumu na Univerzitetu „BK“.

“Porodično blago” je prikazano i u Bosni i Hercegovini, gde je steklo veliku popularnost pa je serija više puta reprizirana, kao i kod nas.

Nakon ovih čuvenih serija, Siniša i Ljiljana napisali su serije “Stižu dolari” i “Bela lađa” koje su takođe oborile gledanost i bile nekoliko puta reprizirane.

Bonus video:

Espreso i pevač Bojan Marović podelili damama cveće za 8. mart

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.