Hrvati su zabranili film u kome glumi NEBOJŠA GLOGOVAC, a Ameri se OTIMAJU o njega: Velika premijera održaće se u NJUJORKU!
Nebojša Glogovac u filmu "Ustav Republike Hrvatske", Foto: Printscreen/youtube

USTAV REPUBLIKE HRVatske

Hrvati su zabranili film u kome glumi NEBOJŠA GLOGOVAC, a Ameri se OTIMAJU o njega: Velika premijera održaće se u NJUJORKU!

Film govori o odnosu profesora koji je radikalni hrvatski nacionalista ujutru, a noću transvestit, i njegovom susedu Srbinu, kome on pomaže da položi ispit iz poznavanja ustava

Objavljeno: 22:52h

Film "Ustav Republike Hrvatske", koji je zabranjen u Hrvatskoj, a u kom je glavnu ulogu tumačio Nebojša Glogovac, doživeće svoju veliku premijeru u Njujorku. Film će se nakon toga redovno prikazivati i u svim američkim bioskopima.

Pretpremijera ovog filma u njujorškom SVA Teatru već je rasprodada, a ne tako davno, početkom ove godine, Hrvati su ga zabranili jer glavnu ulogu homoseksualca tumači Glogovac, koga u komšiluku nisu voleli još od saradnje s Radošem Bajićem, kad je tumačio generala Dražu.

Film govori o odnosu profesora koji je radikalni hrvatski nacionalista ujutru, a noću transvestit, i njegovom susedu Srbinu, kome on pomaže da položi ispit iz poznavanja ustava, Prenosi Telegraf.

Hrvatski film će se u američkim bioskopima prikazivati od kraja maja, istovremeno u trideset dvorana. Od svoje međunarodne premijere u Montrealu 2016. gde je dobio "Grand Prize of the Americas", film je osvojio 32 nagrade.

Među festivalima na kojima je ta "ljubavna priča o mržnji" predstavljena i nagrađena su i Međunarodni filmski festival u Santa Barbari na kojem mu je pripala nagrada Džefri C. Barbakov za najbolji međunarodni dugometražni igrani film, Evropski filmski festival u Lečeu na kojem je dobio nagradu za najbolji scenario, najboljeg glumca i nagradu publike, Međunarodni filmski festival u Milanu na kojem su nagrađeni glumci Ksenija Marinković i Dejan Aćimović.

Na Pulskom filmskom festivalu osvojio je četiri Zlatne arene i nagradu Fedeora evropske filmske kritike, dok je na londonskom Raindance filmskom festivalu 2017. nagrađen kao najbolji film, za najbolji scenario i za najbolju glumačku izvedbu (Nebojša Glogovac).

U glavnim ulogama su Nebojša Glogovac, Ksenija Marinković, Dejan Aćimović i Božidar Smiljanić. Scenario potpisuje Ante Tomić zajedno s Rajkom Grlićem.

Pogledajte trejler filma koji je izazvao veliku buru u javnosti:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.