TOTALNI PREOKRET U 4. EPIZODI NEMANJIĆA! Evo šta možemo da očekujemo od Glogovca u ulozi Vukana Nemanjića (VIDEO)
Nebojša Glogovac u ulozi Vukana Nemanjića, Foto: Printscreen Youtube

VEČERAS PREMIJERA

TOTALNI PREOKRET U 4. EPIZODI NEMANJIĆA! Evo šta možemo da očekujemo od Glogovca u ulozi Vukana Nemanjića (VIDEO)

Vukanova najveća iskušenja mogao je da iznese samo ovaj glumac

Objavljeno:

Konačno, u Nemanjiće stiže ekipa koju s nestrpljenjem čekamo - Stefan Nemanjić će "izrasti" u Vojina Ćetkovića, Vukan u Nebojšu Glogovca, Sava u Dragana Mićanovića, Raška u Nadu Šargin... I sve naše nade da ovo možda i neće biti tako loša serija oslanjaju se na ovu postavu.

U četvrtoj epizodi nas, sudeći po trejleru, očekuje popriličan vremenski skok.

Stefan Nemanja će osedeti. Doduše, možda i zbog brige, jer neće mu biti lako, a sigurno ni glumcu Mladenu Neleviću, koji je već dobio dosta kritika za tumačenje uloge velikog srpskog vladara.

Sudeći po sinopsisu, tek ga čeka pravi izazov čoveka rastrzanog između ljubavi prema sinovima i odgovornosti prema svojoj zemlji.

Nemanja je u velikoj žalosti zbog Rastkovog zamonašenja. Međutim, ne može dugo da tuguje. Na teritoriju Srbije ušla je vojska ugarskog kralja, Bele Trećeg.

Stefan traži zaštitu od Vizantije, od svog budućeg tasta, a u međuvremenu biva prinuđen da prihvati sve uslove vizantijskog cara.

Njegovim sinovima tek se spremaju muke.

Stefan, uprkos ljubavi prema Raški, žrtvuje se za svoju zemlju i dočekuje princezu Evdokiju, koja ima samo 14 godina, a koja će u srpskoj istoriji ostati predstavljena kao "grešna princeza", zauvek proterana iz zemlje.

Na Svetoj gori, nakon najbizarnije scene u Nemanjićima, zbog koje im se tviteraši već danima rugaju, Sava se iscrpljuje u molitvama i odbija da uzima hranu...

Vukanova najveća iskušenja mogao je da iznese samo Nebojša Glogovac, a ona započinju upravo u ovoj četvrtoj epizodi.

- On je to tako odigrao da ponekad pomislite da ne može bolje. On igra jednu tragičnu ličnost koja je bila predodređena za presto, ali koja je poslušala želju svog oca i poštovala tu želju sve do očeve smrti. Vukan bio taj koji je pokrenuo bratoubilački rat u kojem je stradalo toliko ljudi. Zamislite sad koliko je bilo teško udariti na brata, kakve su ga misli noću morile. On je lik tog čoveka koji je sve to podneo i uspeo da se pomiri sa bratom maestralno odigrao - rekao je scenarista Gordan Mihić za Ženu.

Premijera četvrte epizode serije Nemanjići – rađanje kraljevine, pod nazivom Otac zove, emitovaće se u subotu, 3. marta, u 20:05 na prvom programu RTS-a.

Pogledajte trejler za večerašnju epizodu:

Bonus video Snimanje serije Nemanjići

(Espreso.co.rs/ Noizz.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.