NEMANJIĆI PONOVO ŠOKIRAJU: Incest u najskupljoj srpskoj seriji, ALI IMA JOŠ TOGA!
Stefan Nemanja i Raška, Foto: Promo / Kurir

počelo emitovanje

NEMANJIĆI PONOVO ŠOKIRAJU: Incest u najskupljoj srpskoj seriji, ALI IMA JOŠ TOGA!

Evo šta kažu autori serije o tome

Objavljeno:

"Nemanjići", nova srpska serija, juče je imala premijeru na RTS-u, a već su se javile brojne kritike ovog ostvarenja.

Žustre rasprave izazvalo je prikazivanje pilot epizode serije, a to se nastavilo i nakon premijere. Nova tema kritika je incest, koji je, kako mnogi tvrde, umetnut u scenario u želji da se Nemanjići porede s hit serijom „Igra prestola“, gde je to uobičajeno.

U epizodama koje slede gledaoci će moći da vide ljubavne scene između mladog Stefana Prvovenčanog i njegove usvojene sestre Raške. Mlade ljubavnike igraju Miloš Đurović i Jovana Gavrilović, a majka Ana svoju usvojenu ćerku pokušava da odvrati od brata.

- Čovek kog voliš nikad neće moći da bude tvoj - kaže Dubravka Mijatović kao princeza Ana.

Nemanjići
Nemanjićifoto: Promo / Kurir

Lik Raške ubačen je u seriju voljom scenariste Gordana Mihića, jer ne postoje pisani dokazi o njenom postojanju.

- Recimo, za Stefana Prvovenčanog se kaže da se tri puta ženio i da se ne zna ime te treće, nepoznate žene. Ja sam od nje stvorio Rašku, koju je bezmerno voleo, ali je morao da se s njom rastane da bi se oženio Anom Dandolo kad mu je zapretilo sa svih strana. Morao je da se brakom veže za Veneciju da bi dobio pomoć. On je tražio krunu 20 godina, kao i da ga venča papa. Tek je te godine kad se oženio Anom dobio krunu od pape - objašnjava Mihić način na koji je pisao scenario.

Rašku, sestru Stefanovu, o čijoj ličnosti se u istoriji malo zna, tumače u mladosti Jovana, a u zrelom dobu Nada Šargin, koja je na početku snimanja serije izjavila da je uloga pokazala da su sestre bile velika podrška vladarima, naročito psihološki i duhovno.

- I mada je Stojan Novaković rekao da bi nekih stvari trebalo da se stidimo, možda se čovek može stideti iz današnje perspektive. Ali u onom vremenu, kad ste sami i okruženi brojnim neprijateljima, pravite saveznike tamo gde ih u normalnom životu nikad ne biste pravili. To se rešavalo ženidbama. Kod nas, kao i u celoj Evropi toga vremena, svi su brakovi bili politički - ispričao je Mihić i naglasio da kod Nemanjića ima još nekoliko ozbiljnih ljubavnih priča.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Kurir.rs )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.