OVAKVOG GLUMCA VIŠE NEĆEMO IMATI: Poslušajte i pogledajte kako GLOGOVAC ČITA ŠEKSPIRA! (VIDEO)
Hajde da ga ovako pamtimo. Onako kako je najviše voleo, onako kako je živeo, Foto: Printscreen

da zauvek OVAKO pamtimo

OVAKVOG GLUMCA VIŠE NEĆEMO IMATI: Poslušajte i pogledajte kako GLOGOVAC ČITA ŠEKSPIRA! (VIDEO)

Nebojša Glogovac, jedan od najboljih dramskih umetnika ovog veka - uz zapažene uloge i u onom prošlom - napustio nas je u 49. godini. Doduše, samo nakratko i samo prividno

Objavljeno: 11:08h

Pozorište je ostalo bez svog omiljenog domaćina. Publika bez onog uz kojeg se plakalo i smejalo. Srbija bez nesumnjivo najboljeg srpskog glumca.

Nebojša Glogovac, jedan od najboljih dramskih umetnika ovog veka - uz zapažene uloge i u onom prošlom - napustio nas je u 49. godini.

Samo nakratko i samo prividno, jer ako neko zna šta je magija i šta je igra, i kako život i pozorište umeju da nas prevare, pa da pomislimo da nema onoga čega ima, i obrnuto, znao je Nebojša Glogovac.

Postalo je već izlizano reći da najbolji odlaze prvi, možda još uobičajenije da najbolji uopšte ne odlaze. Ali za Nebojšu Glogovca to stvarno važi. Jer, kako može da ode čovek koji nam je podario toliko vrhunskih uloga, bilo da ga je snimala kamera ili smo ga gledali iz prvog reda teatra, zapanjeno, ushićeno, pomereno... ? Kako jedna brza i brutalna vest, kojom ti počne jutro, može da promeni sve one trenutke koje si proveo sa njim?

Glogovac će trajati, zauvek. Kao svi velikani njegove umetnosti. Kao pisci koje je voleo, čitao, izvodio za nas, zbog nas, zbog sebe, zbog igre.

Kao Šekspir.

2016. u svetu je bila posvećena Vilijamu Šekspiru, jednom od najvećih dramskih pisca i tragičara svih vremena. Nedeljnik je tada, kako bi obeležio značajan jubilej, okupio najveće srpske glumce, koji su odabrali svoje omiljene stihove iz Šekspirovih drama i soneta i snimili ih, za posetioce našeg sajta i sve ljubitelje lepe reči i teatra.

Nebojša Glogovac čitao je tada svoj omiljeni odlomak iz dela "Kako vam drago".

Hajde da ga ovako pamtimo. Onako kako je najviše voleo, onako kako je živeo.

"Pa ceo svet je glumište, gde ljudi i žene glume..."

(Kako vam drago, drugi čin, scena sedma)

Bonus video:

ANDRIJA, CARE! Glumac legao na plažu, a njegov sledeći korak dovešće vas do suza!

(Espreso.co.rs/ Izvor: Nedeljnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.