NEĆU VIŠE DA IZIGRAVAM GLUPOG AVGUSTA! Zoran Radmilović hteo je da napusti Radovana Trećeg, a ONDA SE RAZBOLEO I OTIŠAO!
Foto: Prinstcreen / youtube

Igrana je čak 299 puta

NEĆU VIŠE DA IZIGRAVAM GLUPOG AVGUSTA! Zoran Radmilović hteo je da napusti Radovana Trećeg, a ONDA SE RAZBOLEO I OTIŠAO!

Predstava "Radovan Treći", dramskog pisca Dušana Kovačevića, ove godine slavi jubilej

Objavljeno:

Legendarni glumac Zoran Radmilović neposredno pred smrt razmišljao je da napusti kultnu predstavu "Radovan Treći - tvrdi Voja Brajović.

Brajović, koji je u to vreme bio upravnik JDP, za Kurir otkriva da se sastao sa Radmilovićem, i pregovarao o njegovom prelasku iz Ateljea 212.

- Najavio mi se da dođe da razgovara sa mnom. Tad sam bio upravnik JDP. Tražio je da sastanak bude diskretan. Hteo je da promeni pozorište i da iz Ateljea 212 pređe u JDP. 'Neću više da izigravam Glupog Avgusta - rekao mi je Zoran. Želeo je da igra Čehova, Šoa, Šekspira, Dostojevskog... Nažalost, nije došao u JDP, sledeće godine se razboleo - rekao je Voja Brajović.

Predstava "Radovan Treći", dramskog pisca Dušana Kovačevića, ove godine slavi jubilej, 45 godina od premijere, ali ne izvodi se već 33 godine, od smrti legendarnog glumca. Igrana je čak 299 puta, a Radmilović je mesec i po pred smrt odigrao poslednju predstavu.

Dramski pisac Dušan Kovačević kaže da ga je jedne večeri u "Srpskoj kafani" Radmilović pitao da li bi mu smetalo da se predstava te večeri ne odigra jer "nema drugi način da se bori za ono što mu pripada".

- Danas na zboru radnih ljudi nisam dobio rešenje za stan, iako mi je ono, ti to dobro znaš, obećavano deset godina. Važno mi je samo da me ti podržiš, za ove ostale me baš briga - rekao je Radmilović Kovačeviću. Kako je Kovačević pristao, predstava nije ni odigrana, a njih dvojica su je platili iz svog džepa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / Nedeljnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.